1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
03-05-2024
Vārdadienas šodien: Gints, Uvis

Lustīgu līgošanu! (19.06.2020.)

Šī gada Jāņu svinības būs kā nekad – bez publiskas līgošanas visas nakts garumā un bez daudzām citām gadu garumā ierastām lietām, jo lielu svītru tam visam pāri pārvilkusi pandēmija. Taču labā ziņa tā, ka svētki tāpat būs – ar līgodziesmām, tradicionālajiem Jāņu ugunskuriem, pļavu ziedu vainagiem, kas rotās skaistās līgotājas.

Vieta, kur pierobežā saule aust

15.jūnijā Valsts prezidenta Egila Levita ciemošanās laikā Baltinavā pavadīja daudzas augstas amatpersonas. Tāpat neizpalika dāvanas un, šķiet, cerības, kā arī neatbildēti un noklusēti jautājumi...

Zibens iesper vairākās ēkās

Aizvadītajā nedēļā, naktī no 11. uz 12.jūniju, kad Latgalē plosījās spēcīgs negaiss, Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma vairākus izsaukumus par zibens nodarītajiem postījumiem. Tostarp zibens spēriena rezultātā bija aizdegusies dzīvojamā māja Kubulu pagastā.

“Revizorro” Balvu stilā

Lai pārliecinātos, vai Balvi gatavi peldsezonai, aizvadītajā ceturtdienā devāmies apskatīt pilsētnieku iecienītākās peldvietas. Jāteic, bijām patīkami pārsteigti, ka šovasar visas peldvietas izskatās samērā labi - ir aprīkotas ar pārģērbšanās kabīnēm, tualetēm un pat miskastēm. Visur zāle ir nopļauta un nekur nav redzami pārpildīti atkritumu konteineri, zālē izmētātas pudeles vai papīri.

Tilžā noslēgumam tuvojas piemiņas un svētku laukuma izbūve

Ieceri par piemiņas un svētku laukuma izbūvi Tilžā līdz šim traucēja tas, ka piemiņas akmens atradās uz valstij piederošās zemes, kā arī laukuma izbūvei trūka līdzekļu. Beidzot tas ir atrisināts! Tilžas pagasta centra labiekārtošanā paveikts arī daudz kas cits.

vadi

Veiksmes prognoze


.