1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
03-05-2024
Vārdadienas šodien: Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Koris "Balsis" ciemojas Ziemeļlatgalē

Jūlija otrās nedēļas nogalē jauniešu koris “Balsis” no Rīgas, kora mākslinieciskais vadītājs Ints Teterovskis, sniedza laicīgo un garīgo dziesmu koncertu Ziemeļlatgalē,- Upītē un īpašā dievkalpojumā  Jaunavas Marijas pasludināšanas Romas katoļu baznīcā Baltinavā.

Balvi tūristu acīm

Saka, ka ar svešu aci viss redzams labāk. Jo pašu acis pierod, un pēc kāda laika liekas - viss ir labi, skaisti un jauki. Tāpēc ieklausīsimies cilvēkos, kuri ierodas Balvos kā ciemiņi, kā ekskursanti vai garāmbraucēji. Ieklausīsimies cilvēkos, kuri ar tūristu grupām saskaras ikdienā. Ko dzird un redz viņi?

Rugājieši vērsīsies tiesā

Masu medijos nesen izskanēja informācija, ka līdz šim ar iebildumiem pret novadu robežu grozīšanu un administratīvi teritoriālās reformas skatīšanas procesu Satversmes tiesā plānojušas vērsties Limbažu, Kandavas un Ikšķiles novadu pašvaldības, taču pieteikumus gatavos vēl vairākas vietvaras, kuru argumenti neesot uzklausīti un kuras iebilst par plānoto jauno novadu robežām. Vakar Rugāju novada domes sēdē visi deputāti, izņemot Marutu Paideri, atbalstīja lēmumprojektu iesniegt Satversmes tiesā pieteikumu par Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pielikuma 12.punktu, ciktāl tas paredz Rugāju un Lazdukalna pagastu pievienošanu Balvu novadam, atzīšanu par neatbilstošu Satversmei, Eiropas vietējo pašvaldību hartai.

Trenē drosmi, uzmanību un spēku

Balvu pagasta Dzeņlauzu ciema “Rubeņos” jau otro gadu notiek skolēnu vasaras nometnes. Aizvadītajā piektdienā dienas nometnes “Pa pēdām” dalībnieki jau rīkoja noslēguma vakaru, bet jau vakar darboties  sāka cita- “Karatē” nometne. Tās organizē un vada Zaiga Kozlovska, sertificēta nometņu vadītāja.

Svātūnes un Obeļovas ezeros ielaiž zivju mazuļus

10. jūlijā, mazliet vējainā, bet saulainā un siltā dienā Svātūnes un Obeļovas ezeros ielaida zivju mazuļus. Baltinavas novada dzīvē tas bija priecīgs notikums, jo pēdējo reizi zivju mazuļi novada ezeros ielaisti pirms 13 - 15 gadiem.

vadi

Veiksmes prognoze


.