1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Sirdīs – mīlestība un prieks

Aizvadītajā piektdienā Lazdukalna saietu namā uz tradicionālo Eglaines pamatskolas pasākumu pulcējās bērni ar īpašām vajadzībām no vairākām mūsu un kaimiņu novadu izglītības iestādēm.

Uzņem pirmo ķīniešu delegāciju

Balvu novada zemnieku saimniecībā “Kotiņi” tūristu grupas ir ikdiena, taču par ikdienišķu nebūt nevar nosaukt delegāciju no Ķīnas, kas pagājušonedēļ izmantoja iespēju apskatīt vienu no mūspuses lielākajām saimniecībām. Z/s “Kotiņi” projektu koordinators Rolands Keišs pastāstīja, ka ciemiņu vidū bija dažādu nozaru biznesa pārstāvji no Ķīnas, tajā skaitā arī agrikultūras industrijas līderis.

Iekļūst “FIZMIX Eksperiments” pusfinālā

Pēdējos gados mūsu valstī lielu vērību pievērš tam, lai skolēni biežāk izvēlētos padziļināti apgūt eksaktos mācību priekšmetus. Viens no iedarbīgākajiem līdzekļiem šāda mērķa sasniegšanai ir dažādu konkursu un olimpiāžu organizēšana. To apliecina arī Balvu Valsts ģimnāzijas (BVĢ) 9.b klases audzēkņu komanda “Fizikālie fēniksi”, kas spēcīgāko Latgales skolu konkurencē izcīnīja vietu erudīcijas konkursa “FIZMIX Eksperiments” pusfinālā.

Pašvaldība pāries uz četru darba dienu nedēļu, turpina samazināt štatus

Vairāk nekā piecas stundas darba, izskatīti 63 jautājumi, no kuriem daži, kas rosinājuši spraigas debates un viedokļu apmaiņu. Tā pagājušo ceturtdien, 28.martā, pagāja kārtējā Balvu novada domes sēde, kurā tika pieņemti vairāki svarīgi lēmumi.

Kurš ātrāks – zaķis vai vilks?

Jau desmito gadu pēc kārtas (neskaitot kovida pandēmijas gadus, kad pasākums notika attālināti), Zaļajā ceturtdienā Balvu parkā pulcējās visa novada pirmsskolas iestāžu audzēkņi, lai noskaidrotu, kurš tad galu galā ātrāks – Balvu vilks vai zaķi. Misijas “Zaķu skrējiens” laikā izrādījās, ka žiglumā zaķi joprojām palikuši nepārspēti.

vadi

Veiksmes prognoze


.