1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
26-07-2024
Vārdadienas šodien: Dita, Marta

Vecas dziesmas jaunās skaņās

Ierobežotā budžeta apstākļos, kad kultūras pasākumu skaitu novadā nākas samazināt, Bērzpils saietu nama vadītāja IVETA RACIBORSKA kopā ar komandu apņēmusies atjaunot nu jau nedaudz piemirstu, bet tautā ļoti iemīļotu sadziedāšanās pasākumu “Dziesma Bērzpilij”. Lai gan tas vairs nenotiks konkursa formātā, koncerts ļaus bērzpiliešiem gremdēties patīkamās atmiņās.

 

Pilnveido prasmes uz ūdens

Ir pats vasaras viducis, kad iedzīvotāji labprāt steidz baudīt atpūtu pie vai uz ūdens. Diemžēl dažādu iemeslu dēļ vasaras prieki mēdz pārvērsties traģēdijā, un arī šogad statistika nav iepriecinoša. Kopš gada sākuma Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki Latvijā no ūdenstilpēm izcēluši jau 54 bojāgājušos, no kuriem 29 – peldsezonā, kas oficiāli rit no 15.maija līdz 15.septembrim. Ņemot to vērā, ugunsdzēsēji glābēji ne tikai nemitīgi atgādina par drošību pie un uz ūdens, bet arī turpina pilnveidot savas prasmes glābt ūdenstilpēs nelaimē nokļuvušus cilvēkus, regulāri organizējot nodarbības.

Ermoņikām Medņevā būt!

“Ermoņiku skaņas” ir tautā iecienīts pasākums, kuru apmeklē simtiem cilvēku, šogad tas notiks jau 18.reizi, pulcējot iemīļotus muzikantus un priecējot skatītājus ar dažiem jauninājumiem. Pasākuma dibinātāja Skaidrīte Šaicāne no Semenovas ir Medņevas tautas nama vadītāja un biedrības “Visi kopā” priekšsēdētāja. Viņa ir pasākuma vilcējspēks, ik gadu piesaistīdama kuplu pulku interesentu kādā jaukā Latvijas nostūrī – Semenovā.

Demontēts pēdējais okupācijas piemineklis

8.jūlijs Viļakas pilsētai bija zīmīgs datums. Pašā rīta agrumā pretī Viļakas apvienības pārvaldes ēkai esošajā skvērā darbu sāka kritušo karavīru meklēšanas vienības “Leģenda” komanda. Viņu uzdevums bija demontēt sarkano partizānu pieminekli un veikt izpēti, lai izslēgtu visas šaubas un noskaidrotu faktu par iespējamajiem apbedījumiem. Pēc divu dienu darba secinājums bija viennozīmīgs – apbedījumu šajā vietā nav!

Dziļāk iepazīst Čaka dzīvi un daiļradi

5.jūlijā Balvu Novada muzejā VII Starptautiskā klasiskās dramaturģijas amatierteātru festivāla “Ķiršu dārzs” priekšvakarā un gadā, kad aprit 120 gadi, kopš Balvos pirmo reizi tika spēlēts teātris, atklāja izstādi “Mūžīgi Čaks”. Izstāde būs skatāma līdz 28.septembrim.

Juristi
vadi

Veiksmes prognoze


.