1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
26-07-2024
Vārdadienas šodien: Dita, Marta

Kas svētkos aizgāja gar ausīm?

Izskanējušie Balvu novada svētki pārsteidza ar čakli apmeklēto lielkoncertu “Leijerkastnieku dziesmas”, kaut gan, kā pirms tam sprieda skeptiķi, cenas mūspusei nav pievilcīgas. Nelabvēļiem par nelaimi, jāsecina, ka arī citas aktivitātes bija ne mazāk interesantas un sensacionālas. Kā nu ne, ja Balvu Novada muzejā, konferencē “Balvu novada senie centri”, vēsturnieki sprieda, ka jāsvin ne tikai novada svētki, bet arī mūspuses 800-gades svinības.

Nosvin spāru svētkus

Neilgi pirms Jāņu brīvdienām rakstījām, ka pamatīgu nelaimi piedzīvoja GUNTA un SANDRAS GŪTMAŅU ģimene Balvu novada Lazdukalna pagasta Kapūnē, kuru dzīvojamajā mājā “Lejnieki” izcēlās plašs ugunsgrēks. Rezultātā pilnībā nodega mājas jumts un otrais stāvs, bet, dzēšot liesmas, tika bojāts arī pirmais stāvs un pagrabs.

Lai sapņu spārni vienmēr plaši atplesti!

Nosvinēti vidusskolu izlaidumi, saņemti atestāti, un atkal kāds pulks jauniešu, kurus vēl pirms pāris mēnešiem saucām par skolēniem, vēruši savas pieaugušo dzīves durvis. Kas aiz tām sagaida, ir noslēpumā tīts, droši var apgalvot tikai vienu – būs prieki un bēdas, atklāsmes un izaicinājumi, ko sauc par dzīves pieredzi. Novēlam, lai vidusskolā gūtās zināšanas un prasmes palīdz viņiem darīt lepnu savu dzimto novadu! Lai izdodas!
Vispārējās vidējās izglītības atestātus Balvu novada skolās klātienē šogad saņēma 74 absolventi, kā arī pieci neklātienes programmas audzēkņi, bet divi jaunieši skolu absolvēja kā eksterni. Savukārt profesionālo vidējo izglītību novada skolās ieguva 10 audzēkņi.

 

“Peldvieta pārvērtusies par dzērāju pulcēšanās vietu...”

Gadu gaitā par peldvietu pie Balvu ezera Steķintavā esam rakstījuši vairākkārt. Vairumā gadījumu publikācijas bijušas par iedzīvotāju sūdzībām, kas saistītas ar tās labiekārtošanu un tamlīdzīgiem jautājumiem. Pagājušajā nedēļā ar laikraksta “Vaduguns” redakciju sazinājās iedzīvotājs, kurš atkārtoti aicināja vairāk uzmanību pievērst šai peldvietai.

Saņem sveicienus un laba vēlējumus

“Šodien, 17.jūlijā, visus sveicu Viļakas sociālās aprūpes centra 15 gadu pastāvēšanas jubilejā. 15 gadi paskrējuši nemanot, bijuši darba un rūpju pilni, un mūsu kolektīvs vēlas dalīties ar saviem sasniegumiem un panākumiem. Tāpēc šodien ir atvērto durvju diena, kad varat uzzināt iestādes vēsturi, apskatīt fotogrāfijas, kas tapušas no mūsu ikdienas, aprunāties ar senioriem un pajautāt, kā viņiem šeit klājas. Bet tas, protams, nenozīmē, ka ikdienā durvis ir ciet. Mūsu iestādē ikviens viesis mīļi gaidīts katru dienu,” svētku dienā, uzrunājot klātesošos, teica iestādes vadītāja Līna Barovska.

Juristi
vadi

Veiksmes prognoze


.