1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
26-07-2024
Vārdadienas šodien: Dita, Marta

Rakstos

Sākusies cīņa par titulu

Sabiedrības integrācijas fonds izsludinājis konkursu “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2024”, kas šogad norisināsies jau septīto gadu. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, konkurss notiks vairākās kārtās, paredzot izvērtēt visu 43 Latvijas pašvaldību darbu ģimenēm draudzīgas vides veidošanā. Vērtējumu veidos pašvaldību sniegtie dati par pakalpojumiem, ko katra pašvaldība nodrošina ģimenēm ar bērniem, un konkursa vērtēšanas komisijas vērtējums – gan datu pārbaudes, gan klātienes vizītes pašvaldībās.

Palielina atbalstu auto iegādei

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) pilnveidojusi atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un ārēji lādējamu hibrīdauto iegādei, ko 16.jūlijā apstiprināja Ministru kabinets. Atbalsts daudzbērnu ģimenēm piecvietīgam elektroauto un jauna ārēji lādējama hibrīdauto iegādei būs EUR 6750, bet piecvietīgam lietotam elektroauto – EUR 5000. Septiņvietīgam jaunam elektroauto un jaunam ārēji lādējama hibrīdauto atbalsts būs EUR 9000, bet septiņvietīgam lietotam elektroauto – EUR 6750. Iedzīvotājiem, kuriem ir interese iegādāties videi draudzīgu automobili, to varēs izdarīt ar lielāku piešķirto valsts atbalstu. Valsts atbalsts lietotam elektroauto tiek palielināts par 1 100 eiro (no EUR 2250 uz EUR 3350), savukārt, ja iedzīvotājiem ir interese iegādāties jaunu ārēji lādējamu hibrīdauto, tā atbalsts tiek palielināts uz pusi (no EUR 2250 uz EUR 4500). Papildus, ja iedzīvotājiem ir interese savu veco transportlīdzekli, kas darbināms ar benzīnu, dīzeļdegvielu vai gāzi, norakstīt, nododot to apstrādes uzņēmumam, par to varēs saņemt EUR 2000 lielu bonusu, kas iepriekš bija EUR 1000.

Svinēs svētkus

17.jūlijā piecpadsmit gadu jubileju svinēs Viļakas sociālās aprūpes centrs, aicinot uz atvērto durvju dienu ikvienu interesentu, klientu radus, draugus, bijušos un esošos iestādes darbiniekus.

Izmaiņas maršrutā Balvi–Gariesili–Balvi

No 15.jūlija reģionālās nozīmes autobusu maršrutā Balvi–Gariesili–Balvi slēgti divi reisi: piektdienās plkst. 06.30 un plkst. 14.45 no Balvu autoostas, bet autobuss šajos laikos kursēs ceturtdienās un reisi tiks izpildīti skolēnu brīvdienās. Kā līdz šim, minētie reisi šajā maršrutā būs arī otrdienās (skolēnu brīvdienu laikā).

Saglabās pasta nodaļu tīklu

Lai nodrošinātu efektīvu universālā pasta pakalpojumu pieejamību dažādām Latvijas iedzīvotāju grupām, Latvijas Pasts saglabās maksimāli plašu pasta nodaļu tīklu – 155 pasta nodaļas.

Juristi
vadi

Veiksmes prognoze


.