1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
23-04-2024
Vārdadienas šodien: Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Rakstos

Izsludināts vasaras nometņu konkurss

23.martā Balvu novada domes sēdē deputāti apstiprināja Balvu novada bērnu un jauniešu vasaras nometņu projektu konkursa nolikumu jaunā redakcijā. Līdz ar to ir izsludināta pieteikšanās Balvu novada bērnu un jauniešu vasaras nometņu projektu konkursam. Pieteikumu iespējams iesniegt līdz 30.aprīlim.

Konkursa posms skolēniem

Šonedēļ sākas konkursa “Šodien laukos” trešais –  noslēdzošais  – posms skolēniem vecuma grupā no 8 līdz 11 gadiem. Tas ilgs visu  mēnesi, kurā skolēni aicināti iepazīt un izzināt mežsaimniecības, lauksaimniecības un zivsaimniecības nozares. Līdzīgi kā otrajā konkursa posmā, arī šajā izvirzītas trīs lielās tēmas – lauksaimniecība, mežsaimniecība un zivsaimniecība. Dalībniekiem būs jāizvēlas sev tuvākā un tīkamākā tēma, tā jāietērpj stāstā un jāilustrē. Konkursa noslēgumā augstāko punktu skaitu ieguvušais dalībnieks saņems pārsteiguma balvu 70 eiro vērtībā. Vēl piecu labāko darbu autori saņems gardas pateicības. Plašāka informācija: Sandra Eimane, LLKC Lauku attīstības nodaļas projektu vadītāja, tālrunis: 26327041.

Balvā – 2000 eiro

Septembra vidū dots starta signāls VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) mācību projekta 6.- 8.klašu skolēniem “Gribu būt mobils” jaunajai sezonai! Projekta mērķis ir mudināt skolēnus apgūt zināšanas, kas nepieciešamas drošai dalībai ceļu satiksmē, un sniegt atbalstu skolotājiem, nodrošinot interaktīvu, modernās mācību metodēs balstītu un brīvi pieejamu mācību materiālu. Sagatavotas trīs nozīmīgas un saturiski ļoti plašas ceļu satiksmes drošības un noteikumu tēmas, kas portālā www.gribubutmobils.lv būs pieejamas visa mācību gada laikā. Konkursam pieteiktās komandas pārbaudīs iegūtās zināšanas, izpildot tēmu noslēguma testus. Labākie piedalīsies pusfinālā un finālā, bet uzvarētāji saņems dāvanu karti EUR 2000 vērtībā.

Piešķir Zaļo karogu

Starptautiskais Zaļais Karogs 2022./2023. mācību gadam piešķirts 94 izglītības iestādēm. Latvijas Ekoskolu sertifikāts 2022./2023. mācību gadam piešķirts 52 izglītības iestādēm, tostarp arī Balvu Valsts ģimnāzijai, Stacijas pamatskolai, Bērzpils pamatskolai un pirmsskolas izglītības iestādei “Pīlādzītis”. Savukārt pateicību par dalību Ekoskolu programmā 2022./2023. mācību gadā saņem 45 izglītības iestādes, to skaitā arī Rugāju vidusskola, Balvu Profesionālā un vispārizglītojošā vidusskola un Eglaines pamatskola.

Pārstrādei nogādā izlietotas baterijas

“Zaļās jostas” rīkotajā izlietoto bateriju vākšanas konkursā “Tīrai Latvijai” pārstrādei nogādātas nepilnas 25 tonnas šo videi kaitīgo atkritumu. Konkursa laikā teju 75 tūkstoši Latvijas bērnu un jauniešu no 314 mācību iestādēm čakli iesaistīja savas ģimenes un draugus izlietoto bateriju vākšanā, kas tagad ir pārstrādātas vērtīgās otrreizējās izejvielās. Latgales reģionu konkursā pārstāvēja 52 izglītības iestādes, tostarp Bērzkalnes pirmsskolas izglītības iestāde (101 kg bateriju), kas, rēķinot, cik daudz izlietotu bateriju savācis vidēji katrs mācību iestādes audzēknis, bija visčaklākie, katrs pārstrādei nogādājot vidēji 5,05 kg bateriju. Jāpiebilst, Balvu pirmsskolas izglītības iestādes “Pīlādzītis” audzēkņi katrs vidēji savācis 1,84 kg izlietotu bateriju.

vadi

Veiksmes prognoze


.