1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
25-04-2024
Vārdadienas šodien: Bārbala, Līksma

Rakstos

Balsojiet par mūsējiem "Latvijas Sirdsdziesmā"

 

Balsojums par Latvijas Sirdsdziesmas aprīļa favorītdziesmām turpināsies līdz 27.aprīļa plkst. 00:01. Ja vēlaties folkloras kopas “Upīte” dziesmu “KOD ĪT IZ BALLI” dzirdēt Gada lielajā finālā, kas norisināsies jūnijā, neaizmirstiet, ka par to reizi dienā var nobalsot.

 

Konkurss pianistiem

19.aprīlī plkst. 10.00 Balvu Mūzikas skolā norisināsies 16. Latgales jauno pianistu konkurss.

Ieviesīs Valsts aizsardzības mācību

16.aprīlī Ministru kabinets pieņēma grozījumus vispārējās vidējās izglītības standartā, nosakot, ka monitoringa darbu kārtošana eksaktajos mācību priekšmetos 12.klases skolēniem šogad nav obligāta, savukārt no 2024.gada 1.septembra vidējās izglītības programmā iekļauta obligāta Valsts aizsardzības mācības īstenošana.

Aicina piedalīties konkursā “Mana veselīgā ēdienkarte”

 

1. - 4.klašu skolēniem ir iespēja piedalīties konkursā “Mana veselīgā ēdienkarte”, paužot savu radošumu un zināšanas par veselīgu uzturu. Konkursā skolēni aicināti izveidot radošus darbus, kas attēlo to, kā viņi redz savu veselīgo ēdienkarti (zīmējumus, fotokolāžas, komiksus u.tml.). Lai pieteiktu klasi, audzinātājam vai citam izglītības iestādes pārstāvim līdz 22.aprīlim jāaizpilda elektroniskā pieteikuma anketa, bet līdz 30.aprīlim jāiesniedz radošie darbi, nosūtot uz e-pastu, kas norādīts sociālo mediju platformā “Facebook” – Piens un augļi skolai. Radošākie un zinošākie skolēni iegūs izglītojošu, izklaidējošu ekskursiju uz kādu no dabas atpūtas vietām.

 

Aicina radoši izpausties

Tilžas bibliotēka aicina bērnus un jauniešus no 5 līdz 18 gadiem piedalīties akcijā “Mīļstāstiņi 4”, kurā var radoši izpausties – zīmēt, līmēt vai fotografēt. Ikvienam akcijas dalībniekam ir jāizveido darbs, kurā redzama viņa māmiņa, kā arī jāpievieno klāt savs stāsts par mammu. Darbi klātienē vai elektroniski jāiesniedz bibliotēkā līdz 25.maijam. Piecas māmiņas saņems pārsteiguma balvas no akcijas atbalstītāja – z/s “Kotiņi”. Bibliotēkas vadītāja Ilze Pugača atklāj, ka akcija notiek jau ceturto gadu pēc kārtas: “Doma par akciju radās kovida laikā, kad skolas un iestādes strādāja attālināti. Bija jādomā, kā uzturēt un nepazaudēt iesākto sadarbību ar skolēniem un pedagogiem. Tas nav konkurss, kur tiek vērtēti bērnu darbi. Visi dalībnieki piedalās izlozē ar iespēju sagādāt savai mammai pārsteiguma balvu. Paldies visiem atbalstītājiem! Novēlu akcijas dalībniekiem arī ikdienā atcerēties un pateikt mammai paldies par varbūt it kā vienkāršām un pierastām lietām – par tējas krūzi vai uzsmērētu sviestmaizi. Mammas sirdi tas sasildīs!”

vadi

Veiksmes prognoze


.