1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
03-05-2024
Vārdadienas šodien: Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Satiec savu meistaru

 

No 25. līdz 28.aprīlim ikvienam interesentam būs iespēja satikt savas jomas meistarus Balvu novadā un uzzināt par viņa zināšanām un prasmēm, kas saglabātas un pārmantotas no paaudzes paaudzē!

Balvos
25.aprīlī plkst. 14.00 Balvu Mākslas skolā (Brīvības ielā 48) svilpavnieku meistardarbnīca. Iepazīšanās ar svilpavnieku veidošanu. Praktiskā darbošanās. Dalībnieki: Balvu Mākslas skolas un Balvu sākumskolas audzēkņi. Kontaktpersona: Elita Teilāne, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. , 29157234.
26.aprīlī plkst. 15.30 Balvu Mākslas skolā (Brīvības ielā 48) filcēšanas meistardarbnīca “Dzīvnieku maskas”. Iepazīšanās ar maskošanās tradīcijām Latvijā (prezentācija). Uz sagatavota pamata sausajā filcēšanas tehnikā ar adatu iefilcē vilnu pēc dotā dzīvnieka parauga. Meistare Liene Šaicāne. Dalībnieki: Balvu Mākslas skolas un Balvu sākumskolas audzēkņi. Meistardarbnīca mācību stundu laikā. Kontaktpersona: Elita Teilāne, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. , 29157234.
27.aprīlī plkst. 10.00 studijā “Azote” (Brīvības ielā 59a-1) vilnas platmales izgatavošanas meistarklase. Iepazīsimies ar filcēšanas pamatiem, papētīsim filca platmeles senajos tautas tērpu zīmējumos un paši savām rokām izgatavosim platmali, sendienās sauktu par rateni. Iepriekšējas rokdarbu iemaņas nav nepieciešamas, vajadzīga vienīgi pacietība un vēlēšanās darboties. Meistare Santa Micīte. Dalībnieku skaits: 6 cilvēki. Kontaktpersona: Gunita Laicāne, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. , 29445914.
27.aprīlī no plkst. 11.00 līdz 13.00 Balvu Novada muzejā ziedu kompozīciju veidošana. Meistare Irina Karuzina.
28.aprīlī plkst. 14.00 Balvu Kultūras un atpūtas centrā (Brīvības ielā 61) meistarklase “Pērļotie pulsa sildītāji”. Balvu Kultūras un atpūtas centra rokdarbnieču pulciņš “Mežgis” dalās savās prasmēs adot pērļotus maučus-pulsa sildītājus. Vēlams interesentiem līdzi ņemt smalkas adāmadatas un smalku dziju, kā arī smalkas pērlītes dažādās krāsās. Būs iespēja arī izmantot sagādātos materiālus uz vietas. Dalībnieku skaits: 10-15 cilvēki. Kontaktpersona: Velga Ruduka, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. , 29426872.

Viļakā
27.aprīlī no plkst. 10.00 līdz 14.00 kultūras namā (Pils ielā 13) meistarklase “Brīnumainā krustdūrienu pasaule”. Būs iespēja apskatīt gan senus rokdarbus krustdūriena tehnikā un to tehniskos zīmējumus no meistares privātās kolekcijas, gan mūsdienīgus šī dūrienu veida darinājumus - ierāmētus ainavu, kluso dabu. Iesācēji varēs iemācīties izšūt krustdūrienā, bet tie, kas to jau prot – dalīties pieredzē un varbūt pat uzzināt kaut ko jaunu par it kā tik labi zināmo. Dalībnieku skaits līdz 20 cilvēkiem. Kontaktpersona: Evita Zaremba-Krīgere, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. , 26230987.

Baltinavā
26.aprīlī plkst. 14.00 kultūras namā (Kārsavas ielā 16). Pasākumā piedalās Baltinavas etnogrāfiskais ansamblis, Baltinavas vidusskolas folkloras kopa, Baltinavas Mūzikas un mākslas skolas kapela, Baltinavas vidusskolas 4.-7.klašu skolēni un citi interesenti. Katrs kolektīvs uzstājas ar savu priekšnesumu (muzicēšanu, rotaļu, dziesmu). Vadoties pēc tikko izdotā dziesmu krājuma “Dzīšmu skreine”, Baltinavas etnogrāfiskais ansamblis māca interesentiem rotaļdejas “Eima, šeima” un “Kupla līpa” un iepazīstina ar dziesmu krājumā apkopotajām dziesmām, māca dziedāt lelajā balsī, pusbalsī. Dalībnieku skaits: 30 cilvēki. Kontaktpersona: Lidija Ločmele, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. , 25440049.
27.aprīlī plkst. 10.00 Baltinavas muzejā darbnīca “Gūda capumi”. Pasākuma laikā dalībniekiem būs iespēja aktīvi līdzdarboties gatavošanas procesā, izdibināt saimnieces gatavošanas meistarknifus un izbaudīt cepumus. Meistare Maruta Daukste. Dalībnieku skaits: 50 cilvēki (vēlams iepriekš pieteikties).Kontaktpersona: Iveta Gabrāne, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. , 29134696.

Bērzpilī
28.aprīlī plkst. 10.00 latgaļu alus brūvēšana pēc sentēvu receptes Stacijas ielā 4. Notiek misas un alus degustācija. Aicināti tie, kam ir interese par latgaļu alus brūvēšanu pēc sentēvu receptes un ir vēlēšanās līdzdarboties. Dalībnieku skaits: grupa līdz 15 cilvēkiem, obligāta iepriekšēja pieteikšanās. Kontaktpersona: Dainis Rakstiņš, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. , 26452844.

Briežuciemā
27.aprīlī plkst. 10.00 Dīķmalas rokdarbu darbnīcā “Atspole” meistardarbnīca “Adīšana enterlak tehnikā”. Enterlak tehnikā var uzadīt jebko – gan zeķes, cimdus, gan lakatus, kleitas, mēteļus. Būs iespēja apgūt prasmes pamatus vai papildināt esošās zināšanas. Līdzi var paņemt savas divas adāmatatas un krāsainu dziju, adatas un dzija būs pieejama arī uz vietas. Dalībnieku skaits: aptuveni 10 cilvēki, vēlama iepriekšēja pieteikšanās. Kontaktpersona: Elita Bukša, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. , 28353091.

Rugājos
27.aprīlī plkst. 14.00 tautas namā kora dziesmas latgaliski - kora dziedāšanas tradīcijas uzturēšana, rokdarbnieču izstāde (atmiņu stāsti par šo arodu). Rugāju muzeja krājumu izstāde par šo projektu un tā līdzšinējo dalību šajā projektu. Dalībnieku skaits neierobežots. Kontaktpersonas: Gunta Grigāne, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. , 28384855; Inguna Blauma, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. , 26286389.

Šķilbēnos
27. un 28.aprīlī no plkst. 12.00 līdz 18.00 Zeļčusola Janki (Zeļčos) meistardarbnīca “Zirdziņa adīšana”. Rotaļlietas – zirdziņa – adīšana no vilnas dzijas, šūšana, pildīšana ar vilnu. Dalībnieku skaits: 8 cilvēki. Kontaktpersona: Annele Slišāne, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. , 29754060.

Tilžā
27.aprīlī plkst. 12.00 Tilžas Kultūras un vēstures namā (Brīvības ielā 5) pieredzes stunda “Garšīgi kā pie vecmāmiņas”. Mērķis: iepazīstināt bērnus un jauniešus ar vienkāršiem, bet garšīgiem lauku ēdieniem, kuri mūsdienās pamazām tiek piemirsti. Saimniece gatavos trīs ēdienus no kartupeļiem: piena zupa ar kartupeļu klimpām, kartupeļu kotletes krējuma mērcē un kartupeļu pankūkas. Dalībnieki arī paši varēs piedalīties gatavošanas procesā. Dalībnieku skaits: 10-12 cilvēki. Kontaktpersona: Daiga Lukjanova, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. , 27870251.

Vectilžā
28.aprīlī plkst. 11.00 sporta un atpūtas centrā (Sporta ielā 3) psalmu dziedājumi ar folkloras kopu “Saime”. Dalībnieku skaits: 12 cilvēki. Kontaktpersona: Maruta Arule, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. , 27835511.

 

Afiša

  • Afiša ar 3.maiju (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Novada muzejāLīdz 9.maijam skatāma Pētera Džigura 80. jubilejas darbu izstāde “Grafika”. BalvosBalvu Kultūras un atpūtas centra 2.stāvā līdz 15.maijam Ināras Cines (dzim. Puka) gleznu izstāde.5.maijā plkst. 15.00 kultūras namā ikviens...

  • Afiša ar 26.aprīli (2024.g.)

    (Afiša)

      Tradicionālajā pasākumā  “Satiec savu meistaru!”  27. un  28.aprīlī ikvienam interesentam dota iespēja satikt savas jomas meistarus Balvu novadā un uzzināt par viņu zināšanām un prasmēm, kas saglabātas un pārmantotas no paaudzes paaudzē! Sīkāku informāciju...

  • Satiec savu meistaru

    (Afiša)

      No 25. līdz 28.aprīlim ikvienam interesentam būs iespēja satikt savas jomas meistarus Balvu novadā un uzzināt par viņa zināšanām un prasmēm, kas saglabātas un pārmantotas no paaudzes paaudzē! Balvos25.aprīlī plkst. 14.00 Balvu Mākslas skolā...

  • Afiša ar 19.aprīli (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Novada muzejāLīdz 9.maijam skatāma Pētera Džigura 80. jubilejas darbu izstāde “Grafika”. BalvosBalvu Kultūras un atpūtas centra 2.stāvā iespējams ieraudzīt pirmās pavasara vēsmas Dinas Babānes izstādē “Uzziedēšana”.19.aprīlī plkst. 10.00...

  • Afiša ar 12.aprīli (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Novada muzejāLīdz 9.maijam skatāma Pētera Džigura 80. jubilejas darbu izstāde “Grafika”. BalvosBalvu Kultūras un atpūtas centra 2.stāvā iespējams ieraudzīt pirmās pavasara vēsmas Dinas Babānes izstādē “Uzziedēšana”. Balvu Kultūras un...

  • Afiša ar 5.aprīli (2024.g.)

    (Afiša)

    BalvosBalvu Kultūras un atpūtas centra 2.stāvā iespējams ieraudzīt pirmās pavasara vēsmas Dinas Babānes izstādē “Uzziedēšana”.7.aprīlī plkst. 16.00 Balvu Kultūras un atpūtas centrā “Ufo, izstāsti vēl kādu joku!” (jokos Kaspars Upaciers – tautā...

  • Afiša ar 22.martu (2024.g.)

    (Afiša)

      Balvu Novada muzejāo Izstāde “Atmiņas par Sibīriju”.o 25.martā plkst. 10.00, pieminot Latvijas iedzīvotāju 1949.gada masu deportācijas 75.gadadienu, eseju konkursa “Latvija. Sibīrija. Liktenis” noslēguma pasākums. BalvosBalvu Kultūras un atpūtas...

  • Afiša ar 15.martu (2024.g.)

    (Afiša)

      Balvu Novada muzejāo Izstāde “Atmiņas par Sibīriju”.o 25.martā plkst. 10.00 pieminot Latvijas iedzīvotāju 1949.gada masu deportācijas 75.gadadienu – eseju konkursa “Latvija. Sibīrija. Liktenis” noslēguma pasākums.o 27.martā plkst. 15.00 Lieldienu...

  • Afiša ar 8.martu (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Sakrālajā kultūras centrāSvētās Marijas no Nācaretes, Baznīcas Mātes, Kristīgās dzīves un evaņģelizācijas skola aicina uz ziemas sesiju no 8. līdz 10.martam. Reģistrācija no plkst. 16.00. Sākums plkst. 17.00. Programmā: vērtīgas...

  • Afiša ar 1.martu (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Sakrālajā kultūras centrāSvētās Marijas no Nācaretes, Baznīcas Mātes, Kristīgās dzīves un evaņģelizācijas skola aicina uz ziemas sesiju no 8. līdz 10.martam. Reģistrācija no plkst. 16.00. Sākums plkst. 17.00. Programmā: vērtīgas...

vadi

Veiksmes prognoze


.