1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
26-04-2024
Vārdadienas šodien: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Rakstos

Kā no atskurbtuves tiek atpakaļ mājās?

Laikraksta “Vaduguns” 2.februāra numurā rakstījām par Balvu atskurbtuvi – gan par to, ka deputāti apstiprināja 107,94 eiro maksu par vienu uzturēšanās reizi atskurbtuvē, gan arī par daudziem citiem ar to saistītiem jautājumiem. “Bet kā cilvēks, kurš uz atskurbtuvi atvests no attālāka novada, tiek atpakaļ mājās? Tā ir tikai un vienīgi viņa paša problēma?” jautā lasītājs.
Balvu novada pašvaldības policijas priekšniece RITA KRAVALE skaidro, ka tā ir šo cilvēku personīga atbildība, bet tiek arī meklēti risinājumi, kā viņiem palīdzēt atgriezties mājās: “Piemēram, gadījumos, kad cilvēks atskurbtuvē tiek nogādāts pēc ģimenes konflikta savā dzīvesvietā, atgādinām, lai paņem līdzi naudu atpakaļceļam ar autobusu. Bet ir arī cilvēki, kuriem pakaļ atbrauc tuvinieki vai arī viņiem ir apliecības, kas paredz bezmaksas pārvietošanos ar sabiedrisko transportu. Situācijas ir dažādas, un kopumā tas nerada problēmas.”
Atgādinām, ka šobrīd ar Balvu novada pašvaldību līgumi par atskurbināšanas pakalpojumu sniegšanu ir spēkā piecām pašvaldībām – Gulbenei, Alūksnei, Madonai, Varakļāniem un Smiltenei (cilvēkus atskurbtuvē nogādā tikai no bijušā Apes novada, kas tagad pievienots Smiltenei). Pērn Balvu atskurbtuvē nogādāja pārlieku iereibušus cilvēkus no visām šīm administratīvajām teritorijām – kopumā 657.

vadi

Veiksmes prognoze


.