1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
26-04-2024
Vārdadienas šodien: Laine, Raimonds, Vilnis

Afiša ar 24.novembri (2023.g.)

 

Balvu Novada muzejā
* Tēlnieka Vitālija Peļņas izstāde “Dzīves ģeometrija”.
25.novembrī no plkst. 11.00 muzejā ikvienam būs iespējams piedalīties bezmaksas darbnīcā, lietotā apģērba pārstrādē – “Balvu muižas klēts lupatu deķītis” izveidē.
2.decembrī plkst. 11.00 bezmaksas darbnīca, lietotu trauku otrreizēja izmantošana, dekupāža.
9.decembrī plkst. 11.00 bezmaksas darbnīca, pašaprūpes līdzekļa izgatavošanas darbnīca – filcētas ziepes Balvu Lāča dārza akmeņu formā.

Balvos
24.novembrī plkst. 18.00 Balvu Kultūras un atpūtas centrā norisināsies tautisko deju kolektīvu koncerts “Norīb zeme, sajāj tautas no maliņu maliņām”. Ikviens aicināts nākt un atbalstīt bērnus un jauniešus, kuri sniegs brīnišķīgu koncertu, kurā piedalīsies ne tikai Balvu Kultūras un atpūtas centra bērnu un jauniešu deju kolektīvs “Balvu vilciņš”, bet arī “Knausīši” un “Spārēni” no Gulbenes, “Randiņš” no Cēsīm, “Žuburi” no Lubānas.
2.decembrī plkst. 13.00 Balvu Kultūras un atpūtas centrā Zelta kāzu pāru godināšanas pasākums (pāriem, kuri noslēguši laulību 1970., 1971., 1972., 1973.gadā un uz doto brīdi vismaz viena laulātā dzīvesvieta deklarēta Balvu novadā). Pasākuma viesi: bērnu deju kolektīvs “BALVU VILCIŅŠ”, Varakļānu kultūras centra vokālais ansamblis “NONA”, Briežuciema dāmu muzikālā apvienība “AMMA”.
9.decembrī plkst. 16.00 Balvu Mūzikas skolā notiks kamermūzikas koncerts “Dzīvības balsis. Transformācija”. Koncertā priecēs flautiste Liene Denisjuka-Straupe, sitaminstrumentāliste Elīna Endzele un pianiste Kristīne Paula. Ieeja: bez maksas.
10.decembrī plkst. 16.00 Balvu Kultūras un atpūtas centrā Baltinavas pagasta dramatiskais kolektīvs “Palādas” ar Danskovītes komēdijas “Ontons i Anne” VI daļu “Ontons i Zimassvātki”. Biļetes cena – EUR 5.

Baltinavā
25.novembrī plkst. 14.00 kultūras namā sieviešu deju kopas “Gaspaža” 10 gadu jubilejas pasākums “Iesien dzīves mezglos deju”.

Briežuciemā
29.novembrī plkst. 10.00 rokdarbu darbnīcā “Atspole” Adventes vainadziņu veidošana.
30.novembrī tautas namā Adventes vainadziņu izstāde – pārdošana. Izveido vainadziņu vai svētku kompozīciju kopā ar “Atspoles” dalībniecēm vai individuāli savās mājās izstādei, pārdošanai vai apmaiņai.

Krišjāņos
25.novembrī plkst. 17.00 tautas namā Gaigalavas amatierteātra “Bykovīši” iestudējumā A.Dančas komēdija “Mada pūds”. Ieejas maksa – EUR 2, pasākuma dienā – EUR 3.
Līdz 30.novembrim tautas namā skatāma izstāde “Mākslas vitamīns”. Iepriekš sazināties ar tautas nama vadītāju.

Medņevā
25.novembrī plkst. 19.00 VEČERINKA. Muzicēs kapelas no Medņevas, Baltinavas, Briežuciema, Gulbenes, Salnavas, Malnavas u.c. Ieejas maksa – EUR 3. Var pieteikt galdiņu.

Rugājos
3.decembrī plkst. 13.00 Augustovas Svētās Elizabetes Romas katoļu baznīcā koncerts pirmajā Adventē “Iedegsim gaismu savās sirdīs, degsim sveci Adventa vainagā”. Koncertē tenors Jānis Kurševs, koncertmeistars Ģirts Ripa. Ieejas maksa – ziedojums.
9.decembrī plkst. 18.00 Rugāju tautas namā Baltinavas  dramatiskā kolektīva “Palādas” izrādes “Ontons i Anne” 10 daļa “Ontons i hobiji”. Biļetes iepriekšpārdošanā no 27.novembra. Ieejas maksa – EUR 4.

Šķilbēnos
Latvijas Nacionālajā nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā šobrīd ir iekļautas sešas kultūrtelpas. Vienīgā kultūrtelpa Latgalē – Upītes kultūrtelpa – šogad svinēs piecgadi kopš iekļaušanas sarakstā un tādēļ ceturto reizi aicina uz kultūrtelpas darītāju un atbalstītāju godināšanas svētkiem “Gūdi”. Svētki notiks 2.decembrī plkst. 19.00 šogad pēc renovācijas atklātajā Nemateriālās kultūras mantojuma centrā “Upīte” Balvu novadā. Pasākumā piedalās folkloras kopa “Upīte” un bērnu folkloras kopa “Upīte”, bet īpašais pasākuma viesis – Evija Vēbere. Iepriekšējā pieteikšanās līdz 30.novembrim pa tālruni 29621058. Ieeja: bez maksas.
Pēc pasākuma balle kopā ar grupu “Dabasu Durovys”. Ieejas maksa – EUR 5.

Tilžā
26.novembrī plkst. 11.00 Tilžas Kultūras un vēstures namā Ilonas Kapteines rūķu gatavošanas meistardarbnīca. Dalības maksa – EUR 3 + savi materiāli: 2 kartona caurulītes (no folija, cepampapīra vai pārtikas plēves rullīšiem), 1m folija, A3 lieluma kartons (no kastēm), līmes pistole un apmēram 10 līmes stienīši, sintepons (var no veciem spilveniem), audums – bārdai, ķermenim, kājām, rokām, cimdiem, cepurei (audumi labāk stipri neirstoši), vecas (ādas krāsas) zeķubikses, dzija bizēm, šķēres, papīra nazis, materiāli rotāšanai. Darbs 3-4 stundām no 14 gadu vecuma. Jaunākiem bērniem jādarbojas kopā ar vecākiem. Pieteikties var arī interesenti no kaimiņpagastiem. Zvaniet 27870251 (Daiga).
Katru darbdienu līdz 8.decembrim Tilžas pagastmājas 2.stāvā satiekas latviešu un indiāņu kultūras Tilžas KVN pulciņa “Tilžas rūķīši” dalībnieču rokdarbos un Judītes Mik-Griņevičas sapņu ķērājos. Nāc aplūkot! Sapņu ķērājus varēs arī iegādāties.
2.decembrī plkst. 14.00 visi, kam 55+, sirsnīgi gaidīti uz tikšanos krēslas stundā. Ar mums kopā būs dziesminiece Iveta Uršuļska, ceļotāja Zinaida Logina, muzikanti Aija un Aivars no kapelas “Sveicinojam, vielejam”, bērnu deju kolektīvs “Palazdīte”. Kopīgi rotāsim Adventes vainagu, cepsim piparkūkas. Lai būtu spēks darboties, noderēs līdzpaņemtais “groziņš”. Tilžas pagasta seniori, ja nepieciešams transports nokļūšanai uz pasākumu, piezvaniet uz pagasta pārvaldi pa tālr. 26181117.

* Pārpublicēšanas gadījumā "Vaduguns" atsauce obligāta

 

Afiša

  • Afiša ar 26.aprīli (2024.g.)

    (Afiša)

      Tradicionālajā pasākumā  “Satiec savu meistaru!”  27. un  28.aprīlī ikvienam interesentam dota iespēja satikt savas jomas meistarus Balvu novadā un uzzināt par viņu zināšanām un prasmēm, kas saglabātas un pārmantotas no paaudzes paaudzē! Sīkāku informāciju...

  • Satiec savu meistaru

    (Afiša)

      No 25. līdz 28.aprīlim ikvienam interesentam būs iespēja satikt savas jomas meistarus Balvu novadā un uzzināt par viņa zināšanām un prasmēm, kas saglabātas un pārmantotas no paaudzes paaudzē! Balvos25.aprīlī plkst. 14.00 Balvu Mākslas skolā...

  • Afiša ar 19.aprīli (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Novada muzejāLīdz 9.maijam skatāma Pētera Džigura 80. jubilejas darbu izstāde “Grafika”. BalvosBalvu Kultūras un atpūtas centra 2.stāvā iespējams ieraudzīt pirmās pavasara vēsmas Dinas Babānes izstādē “Uzziedēšana”.19.aprīlī plkst. 10.00...

  • Afiša ar 12.aprīli (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Novada muzejāLīdz 9.maijam skatāma Pētera Džigura 80. jubilejas darbu izstāde “Grafika”. BalvosBalvu Kultūras un atpūtas centra 2.stāvā iespējams ieraudzīt pirmās pavasara vēsmas Dinas Babānes izstādē “Uzziedēšana”. Balvu Kultūras un...

  • Afiša ar 5.aprīli (2024.g.)

    (Afiša)

    BalvosBalvu Kultūras un atpūtas centra 2.stāvā iespējams ieraudzīt pirmās pavasara vēsmas Dinas Babānes izstādē “Uzziedēšana”.7.aprīlī plkst. 16.00 Balvu Kultūras un atpūtas centrā “Ufo, izstāsti vēl kādu joku!” (jokos Kaspars Upaciers – tautā...

  • Afiša ar 22.martu (2024.g.)

    (Afiša)

      Balvu Novada muzejāo Izstāde “Atmiņas par Sibīriju”.o 25.martā plkst. 10.00, pieminot Latvijas iedzīvotāju 1949.gada masu deportācijas 75.gadadienu, eseju konkursa “Latvija. Sibīrija. Liktenis” noslēguma pasākums. BalvosBalvu Kultūras un atpūtas...

  • Afiša ar 15.martu (2024.g.)

    (Afiša)

      Balvu Novada muzejāo Izstāde “Atmiņas par Sibīriju”.o 25.martā plkst. 10.00 pieminot Latvijas iedzīvotāju 1949.gada masu deportācijas 75.gadadienu – eseju konkursa “Latvija. Sibīrija. Liktenis” noslēguma pasākums.o 27.martā plkst. 15.00 Lieldienu...

  • Afiša ar 8.martu (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Sakrālajā kultūras centrāSvētās Marijas no Nācaretes, Baznīcas Mātes, Kristīgās dzīves un evaņģelizācijas skola aicina uz ziemas sesiju no 8. līdz 10.martam. Reģistrācija no plkst. 16.00. Sākums plkst. 17.00. Programmā: vērtīgas...

  • Afiša ar 1.martu (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Sakrālajā kultūras centrāSvētās Marijas no Nācaretes, Baznīcas Mātes, Kristīgās dzīves un evaņģelizācijas skola aicina uz ziemas sesiju no 8. līdz 10.martam. Reģistrācija no plkst. 16.00. Sākums plkst. 17.00. Programmā: vērtīgas...

  • Afiša ar 23.februāri (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Sakrālajā kultūras centrāSvētās Marijas no Nācaretes, Baznīcas Mātes, Kristīgās dzīves un evaņģelizācijas skola aicina uz ziemas sesiju no 8. līdz 10.martam. Reģistrācija no plkst. 16.00. Sākums plkst. 17.00. Programmā: vērtīgas...

vadi

Veiksmes prognoze


.