1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
26-04-2024
Vārdadienas šodien: Gundega, Terēze

Afiša ar 15.septembri (2023.g.)

Balvu Novada muzejā
Līdz 16.septembrim skatāma Elitas Eglītes personālizstāde “Keramika”.

Balvos
Balvu Centrālajā bibliotēkā skatāma izstāde “Sadarbības ritmi” – Baltinavas vidusskolas un Balvu sākumskolas aušanas pulciņa dalībnieku darbi. Izstādi būs iespējams apskatīt līdz 30.septembrim.
23.septembrī plkst. 16.00 Balvu Kultūras un atpūtas centrā novada kultūras darbinieku diena: izstādes “Dziesmu svētkiem –150 – Balvu novads” atklāšana, balvas kultūrā “Mūsu lepnums” svinīgā pasniegšanas ceremonija.
Piedalās: etnogrāfiskais ansamblis “Benislava”, dziedātāja Agnese Rakovska, folkloras kopa “Upīte”. Pasākumu vadīs aktieris Jānis Kronis. Ieeja bezmaksas.

Baltinavā
16.septembrī plkst. 15.00 kultūras namā veltījums senioriem – amatierteātra “Palādas” izrāde “Ontans i vampīri”. Ieejas maksa – ziedojums EUR 1, senioriem (55+) – bez maksas. Īpaši tiek aicināti Baltinavas pagasta seniori, bet pieteikties iespējams arī no citiem pagastiem. Senioriem vietas tiks rezervētas.

Bērzpilī
Līdz 1.oktobrim saietu namā apskatāma novadnieces Matildes Gustes austo linu dvieļu izstāde. Izstāde skatāma darba dienās vai iepriekš zvanot pa tālr. 26518493, Iveta.
16.septembrī plkst. 9.00 ainaviski tematiskā parka teritorijā rudens tirdziņš.

Briežuciemā
Izstāde tautas namā – Ilgas Oplucānes un Katrīnas Redas saulespuķu atklātnīšu kolekcija. Par apmeklējuma laiku vēlams iepriekš sazināties ar Zitu, tālr. 25444621.
22.septembrī plkst. 20.00 tautas namā tautas muzikantu un dzejnieku vakars. Īpaši aicināti pagasta seniori, bet gaidīsim visus, kuriem patīk dzeja un jautra mūzika.
Apmeklētājus iepriecinās tautas nama pašdarbnieki, dziesminiece Iveta Uršuļska, Baltinavas vīru kapela un Briežuciema dāmu mūziklā apvienība “AMMA”.
Pasākumā atvērsim arī Aussalieša jauno grāmatu “Kalpojot “varen plašajai””. Sīkāka informācija un galdiņu pieteikšana līdz 18.septembrim, mob. 25444621. Dalības maksa – EUR 3 (kafijai un saldumiem, bet līdzi var ņemt arī savu groziņu).
22.septembrī no plkst. 19.00 darbosies BrīvBode. Ikviens aicināts atnest mantas, apģērbu, puķu stādus utt., kas pašam vairs nav vajadzīgs, un paņemt sev lietas, kuras atnesis kāds cits! Sazinoties ar Zitu, mantas var atnest arī iepriekš, sākot no 18.septembra). BrīvBodē ieradīsies arī dāmas no Alūksnes, lai dalītos pieredzē un mainītos ar mantām.

Lazdukalnā
15.septembrī plkst. 22.00 saietu namā šlāgerballe “Labi strādā, labi atpūties!” kopā ar grupām “Sokrāta brīvdienas”, “Ginc & ES” un Jāni Krūmiņu no grupas “Apvedceļš”. Ieejas maksa līdz plkst. 23.00 – EUR 7, vēlāk – EUR 10.

Rugājos
Uzmanību! 17.septembrā plkst. 12.00 koncerts pārcelts uz 24.septembra plkst. 12.00. Augustovas svētās Elizabetes Romas katoļu baznīcā Mise. Pēc Mises koncerts “Harmonijs atgriežas baznīcā”. Piedalās dziedošā Kišu ģimene no Rēzeknes (restaurētā, gadsimtu “vecā” harmonija iesvētīšana, un uz tā spēlēs ērģelniece Guna Kise).

Šķilbēnos
16.septembrī plkst. 18.00 uz satikšanos tikko pēc lielās rekonstrukcijas atkal atvērtajā Nemateriālās kultūras mantojuma centrā “Upīte” aicina vecākais latgaliešu festivāls – mīlas dzejas un dziesmu festivāls “Upītes Uobeļduorzs”.
Jau tradicionāli festivālā “Upītes Uobeļduorzs” dzejnieku uzstāšanās mijas ar mūziķu un grupu priekšnesumiem. Šoreiz uz skatuves kāps dzejas autori Mārīte Slišāne, Arnis Bukšs, Ineta Atpile-Jugane, Annele Slišāne, Ilze Sperga, Līga Slišāne, Gunta Ločmele, Līvija Liepdruviete, Jana Skrivļa-Čevere un Rasma Svikle, bet mūziķu vidū būs folkloras kopa “Upīte”, folkloras kopa “Ceidari”, projekts “Vuordi”, grupa “Kei-Rei”, dziedātāja Santa Savicka-Drozdova, grupa “Unknown Artist”, grupa “Gandreiž 10nīkā”, grupa “Dabasu Durovys”, dziesminieks Vinsents Kūkojs, grupa “Reibums”, grupa “Fak’Turīs” un apvienība “Naktenīks i Reiti”. Katru gadu festivāla rīkotāji parūpējušies arī par kādu īpašo viesi, un šoreiz tā būs grupa “Pienvedēja piedzīvojumi”, par kuru tieši nedēļu pēc festivāla Rīgā gaidāma dokumentālās filmas pirmizrāde.
Mīlas dzejas un dziesmu festivāla “Upītes Uobeļduorzs” notiek jau vairāk nekā 20 gadus, un tas ir vecākais līdz šim pastāvošais latgaliešu festivāls pasaulē. Pasākuma idejas autors ir latgaliešu literāts, novadpētnieks Antons Slišāns (Ontons Slišāns), kurš savulaik iedomājās izveidot savdabīgu Dzejas dienām veltītu festivālu, lai popularizētu un saglabātu latgaliešu valodu.
Festivāla biļetes var nopirkt platformā bezrindas.lv. Pasākuma biļešu cena iepriekšpārdošanā – EUR 5,99, bet festivāla norises laikā – EUR 9,99. Īpaša atlaide pieejama “3+” kartes īpašniekiem, pērkot biļeti uz vietas festivālā, tās cena – EUR 4,99.

Vectilžā
21.septembrī plkst. 19.30 ar pankūku vakaru savu darba sezonu atsāk sieviešu deju kopa “Viola”. Nesmādēsim arī jaunus dalībniekus savā kolektīvā.

Vīksnā
Ar 18.septembri tautas namā skatāma Rudītes kašas karikatūru izstāde “nenopietnais nopietnajā”.

* Pārpublicēšanas gadījumā “Vaduguns” atsauce obligāta

Afiša

  • Afiša ar 26.aprīli (2024.g.)

    (Afiša)

      Tradicionālajā pasākumā  “Satiec savu meistaru!”  27. un  28.aprīlī ikvienam interesentam dota iespēja satikt savas jomas meistarus Balvu novadā un uzzināt par viņu zināšanām un prasmēm, kas saglabātas un pārmantotas no paaudzes paaudzē! Sīkāku informāciju...

  • Satiec savu meistaru

    (Afiša)

      No 25. līdz 28.aprīlim ikvienam interesentam būs iespēja satikt savas jomas meistarus Balvu novadā un uzzināt par viņa zināšanām un prasmēm, kas saglabātas un pārmantotas no paaudzes paaudzē! Balvos25.aprīlī plkst. 14.00 Balvu Mākslas skolā...

  • Afiša ar 19.aprīli (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Novada muzejāLīdz 9.maijam skatāma Pētera Džigura 80. jubilejas darbu izstāde “Grafika”. BalvosBalvu Kultūras un atpūtas centra 2.stāvā iespējams ieraudzīt pirmās pavasara vēsmas Dinas Babānes izstādē “Uzziedēšana”.19.aprīlī plkst. 10.00...

  • Afiša ar 12.aprīli (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Novada muzejāLīdz 9.maijam skatāma Pētera Džigura 80. jubilejas darbu izstāde “Grafika”. BalvosBalvu Kultūras un atpūtas centra 2.stāvā iespējams ieraudzīt pirmās pavasara vēsmas Dinas Babānes izstādē “Uzziedēšana”. Balvu Kultūras un...

  • Afiša ar 5.aprīli (2024.g.)

    (Afiša)

    BalvosBalvu Kultūras un atpūtas centra 2.stāvā iespējams ieraudzīt pirmās pavasara vēsmas Dinas Babānes izstādē “Uzziedēšana”.7.aprīlī plkst. 16.00 Balvu Kultūras un atpūtas centrā “Ufo, izstāsti vēl kādu joku!” (jokos Kaspars Upaciers – tautā...

  • Afiša ar 22.martu (2024.g.)

    (Afiša)

      Balvu Novada muzejāo Izstāde “Atmiņas par Sibīriju”.o 25.martā plkst. 10.00, pieminot Latvijas iedzīvotāju 1949.gada masu deportācijas 75.gadadienu, eseju konkursa “Latvija. Sibīrija. Liktenis” noslēguma pasākums. BalvosBalvu Kultūras un atpūtas...

  • Afiša ar 15.martu (2024.g.)

    (Afiša)

      Balvu Novada muzejāo Izstāde “Atmiņas par Sibīriju”.o 25.martā plkst. 10.00 pieminot Latvijas iedzīvotāju 1949.gada masu deportācijas 75.gadadienu – eseju konkursa “Latvija. Sibīrija. Liktenis” noslēguma pasākums.o 27.martā plkst. 15.00 Lieldienu...

  • Afiša ar 8.martu (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Sakrālajā kultūras centrāSvētās Marijas no Nācaretes, Baznīcas Mātes, Kristīgās dzīves un evaņģelizācijas skola aicina uz ziemas sesiju no 8. līdz 10.martam. Reģistrācija no plkst. 16.00. Sākums plkst. 17.00. Programmā: vērtīgas...

  • Afiša ar 1.martu (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Sakrālajā kultūras centrāSvētās Marijas no Nācaretes, Baznīcas Mātes, Kristīgās dzīves un evaņģelizācijas skola aicina uz ziemas sesiju no 8. līdz 10.martam. Reģistrācija no plkst. 16.00. Sākums plkst. 17.00. Programmā: vērtīgas...

  • Afiša ar 23.februāri (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Sakrālajā kultūras centrāSvētās Marijas no Nācaretes, Baznīcas Mātes, Kristīgās dzīves un evaņģelizācijas skola aicina uz ziemas sesiju no 8. līdz 10.martam. Reģistrācija no plkst. 16.00. Sākums plkst. 17.00. Programmā: vērtīgas...

vadi

Veiksmes prognoze


.