1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Ginta, Gunda, Gunta

Balvu centrā atvērta jauna “Centrālās laboratorijas” filiāle

 

Balvu centrā, Brīvības ielā 57, nama pirmajā stāvā atvērta “Centrālās laboratorijas” Balvu filiāle. Savus klientus tā gaida ik darbdienu no pulksten 8.00 līdz 16.00.
Laboratorijas darbam atvēlētas vairākas mājīgas telpas. Uzgaidāmajā telpā var novilkt virsdrēbes un uzkavēties, līdz uz ekrāna parādās attiecīgais kārtas numuriņš, kas regulē apmeklētāju rindu. Pēc tam var nākt tālāk un tikties ar laipno medmāsu Agnesi. Viņa priecājas, ka apmeklētāji ir dažādi, un tas piešķir atšķirību arī katrai darbdienai. Nāk pensijas vecuma kundzītes, steidzīgākā solī durvis ver strādājošie cilvēki, bet reizi pa reizei ierodas arī pavisam maziņie. Zinot, ka mediķe ņems adatu un sekos dūriens, viens otrs mazliet satraucas, taču pēc tam saka paldies un pat uzsmaida. Kamēr raugās uz krāsaino televizora ekrānu (domāts tieši klientiem), medmāsa savu darbiņu jau paveikusi. Turklāt katrs mazais pacients pēc procedūras saņem diplomu par drosmi un konfektes. Medmāsa Agnese priecājas, dzirdot sev veltīto komplimentu, ka medmāsiņai viegla roka. Viņa jau skolas gados zinājusi, ka noteikti kļūs par mediķi un palīdzēs cilvēkiem. Agnese ir pabeigusi koledžu un uzsākusi pastāvīgā darba gaitas.
Pacienti nāk uz laboratoriju, lai nodotu analīzes dažādiem izmeklējumiem. Vairums nāk ar ārstu nosūtījumu, un lielākoties tās ir asins analīzes. Taču uz laboratoriju var nest arī zarnu vēža skrīninga analīzes un vēl citus izmeklējumus. Var nākt arī bez mediķu nosūtījuma un nodot analīzes, lai iegūtu informāciju par savu veselības stāvokli pēc paša vēlmes. Tas, protams, būs maksas pakalpojums. Medmāsa atklāj, ka patlaban izteikta top analīze ir D vitamīna noteikšana, kas maksā 7 eiro. Pacienti ir aicināti noformēt jauno lojalitātes karti “Veselība”, jo tās īpašniekiem D vitamīna līmeņa noteikšana līdz 31.decembrim ir par īpaši zemu cenu – 4,90 eiro, kā arī visiem analīžu komplektiem ir 5 eiro atlaide. Maksas analīzes lielākoties izvēlas cilvēki no ārzemēm, ja viņiem ir ierobežots uzturēšanās laiks un nav izdevies apmeklēt ārstu. Covid-19 testus laboratorija pagaidām neizmanto, un pacientiem ar aizdomām par inficēšanos ar šo vīrusu, iepriekš pierakstoties, jāgriežas analīžu nodošanas punktā pie Balvu slimnīcas. Tikai ļoti steidzamos gadījumos (pirms operācijas, ceļojuma vai tamlīdzīgi) analīzes Covid pārbaudei var nodot arī šajā laboratorijas filiālē, ko pēc tam nogādā tālāk.
Klienti parasti jautā, kur var saņemt analīžu rezultātus un kā tas izdarāms? Atbildes operatīvi pienāk uz viņu e-pasta adresi, ko atver pats adresāts un izlasa. Ja e-pastu nelieto, var nākt uz filiāli un lūgt papīra formātā izprintēt medmāsai. Bez tam katram klientam izsniedz arī svītru kodu, ar kura palīdzību analīzes var saņemt, izmantojot laboratorijas telpā uzstādīto iekārtu.

Gaiši un ērti. Centrālās laboratorijas Balvu filiāle klientus tagad sagaida skaisti iekārtotās telpās. Filiāle atrodas pilsētas centrā, un to ir ērti apmeklēt novada iedzīvotājiem, kuri Balvos iebrauc arī no tālienes.

Ikdienas darbs. Medmāsa Agnese Balvu filiālē  apkalpo arī centrifūgu, lai pēc tam nosūtītu asins paraugus tālākai analīžu veikšanai. Daļu analīžu veic Centrālās laboratorijas poliklīnikā Balvos, citas nosūta uz Rīgu.

 

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.