1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
18-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Rakstos

Aiztur par Ukrainas karoga zādzību

Kopš šī gada 24.februāra, saistībā ar Krievijas karu Ukrainā, Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes amatpersonas konstatējušas vairākus likumpārkāpumus un noziedzīgus nodarījumus, par kuriem sākti kriminālprocesi, administratīvie pārkāpumu procesi un resoriskās pārbaudes. Valsts policija uzsver, ka lielākoties nodarījumi joprojām ir par Krievijas kara Ukrainā slavinošu simbolu atainošanu vidē vai uz infrastruktūras objektiem, vai arī tādi, kas vērsti pret karogiem un transportlīdzekļu bojāšanu.
Tā 13.oktobrī Ludzas iecirknis saņēma informāciju un noskaidroja, ka pirms pāris dienām no Ludzas pašvaldības administratīvās ēkas nozagts Ukrainas atbalstam izvietotais karogs. Veicot virkni operatīvo pasākumu, 18.oktobrī likumsargi noskaidroja arī iespējamo vainīgo personu – 1979.gadā dzimušu vīrieti, kuru Kriminālprocesa noteiktajā kārtībā aizturēja. Nozagtais karogs ir atrasts un izņemts, bet pati persona iepriekš nebija nonākusi policijas redzeslokā. Šobrīd policija skaidro notikušā apstākļus un vīrieša rīcības motīvus.
Aizturētajai personai draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 180.panta pirmās daļas – par zādzību, krāpšanu vai piesavināšanos nelielā apmērā. Par šādu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu. Policija šo notikumu rūpīgi izvērtē, lai noteiktu, vai tajā nav saskatāmas naida nozieguma pazīmes.
Valsts policija atkārtoti uzsver, ka pastiprināti seko līdzi tamlīdzīgiem notikumiem un pārbauda iedzīvotāju sniegtās ziņas Tāpat likumsargi aicina iedzīvotājus informēt policiju par gadījumiem, ja tiek novēroti likumpārkāpumi, kas varētu būt saistīti ar nodarījumiem pret Ukrainas bēgļiem vai Krievijas karu Ukrainā, kā arī sabiedriskās kārtības apdraudējumiem, zvanot uz tālr. nr. 110!

vadi

Veiksmes prognoze


.