1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Mirta, Ziedīte

Rakstos

Piesaki elektrotehnikas bezmaksas savākšanu!

Līdz 30.aprīlim notiek SIA “ZAAO” organizēta akcija “EKO ZVANS!”, kuras laikā, zvanot uz ZAAO biroju, gan privātpersonas, gan juridiskas personas var pieteikt neizjauktas nolietotas elektrotehnikas bezmaksas savākšanu (iekārtas izmēram jābūt vismaz 60 x 40 x 40 cm).

Akcijas pakalpojums tiks sniegts, izbraucot uz privātpersonas vai juridiskas personas norādīto adresi, iepriekš vienojoties par savākšanas dienu. Visai pieteiktajai elektrotehnikai tās izvešanas dienā jābūt novietotai ārpus telpām – pie kāpņu telpas ārdurvīm, biroja ārdurvīm, iebraucamā ceļa malā, konteineru laukumā un tamlīdzīgās vietās. Pieteikumi tiek pieņemti, zvanot uz tel.nr. 26132288.
Arī ikdienā ZAAO piedāvā ar elektrību vai baterijām darbināmas nolietotas sadzīves elektrotehnikas savākšanu no klienta adreses ZAAO darbības reģiona divdesmit vienā EKO laukumā. Tiesa, nogādājot elektrotehniku EKO laukumā, iedzīvotāji nepiedalās akcijā “EKO ZVANS”. Savukārt akcijas periodā ir atcelta transporta maksa un tās laikā ikviens akcijas dalībnieks piedalīsies izlozē, iegūstot iespēju laimēt balvas – ilgtspējīgu iRobotu un dažāda veida elektropreču dāvanu komplektus no akcijas atbalstītājiem. Proti, saņemot neizjauktas nolietotas elektrotehnikas (televizori, ledusskapji, plītis, trauku mazgājamās mašīnas, putekļu sūcēji, virtuves kombaini u.c.) savākšanas pieteikumu un pajautājot klienta atļauju, ZAAO biroja darbinieks akcijas dalībnieku reģistrēs klientu uzskaites sistēmā, veicot speciālu atzīmi par dalību akcijā. Katrs klients balvu izlozē piedalās vienu reizi, tādēļ visu nododamo elektrotehniku ikviens aicināts pieteikt viena tālruņa zvana laikā.

Seši letāli gadījumi! Pērn reģistrētas 56 elektrotraumas, no kurām sešas bija letālas, bet desmit gadījumos cietuši bērni. Pieaugušo vidū 78% gadījumos elektrotraumas guva vīrieši. Turklāt biežākie elektrotraumu cēloņi saistīti ar bojātas sadzīves tehnikas izmantošanu vai tās labošanu, kā arī iekšējās elektroinstalācijas nepareizu ekspluatāciju. “Ja elektroierīce vairs nav izmantojama, aicinām to atbildīgā veidā nodot atkritumu apsaimniekotājam, nevis remontēt pašam, nelietderīgi uzglabāt vai izmest dabā,” uzsver AS “Sadales tīkls” Mācību centra elektrozinību mācību vadītājs Artūrs Šmats.

vadi

Veiksmes prognoze


.