1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Mirta, Ziedīte

Aizvadīts astoņpadsmitais “Osvalds”!

 


Atklājot astoņpadsmito mūzikas festivālu “Osvalds 2013”, festivāla organizators Māris Lāpāns atzina, ka negribētu daudz runāt, jo, iespējams, viņš atkārtosies: “To, visdrīzāk, teicu pērn, kā arī pirms pieciem un desmit gadiem: labdien, Baltinavā!”


Festivāla “tētis”. Māris Lāpāns pirmo reizi, atklājot festivālu, veltīja dziesmu skatītājiem.

Pirmais lēciens. Vārdu salikumu pirmo reizi festivālā varēja dzirdēt vairākkārt. Piemēram, pirmais lēciens ar katapultu, pirmā ciemošanās Baltinavā, pirmais laimests dzīvē, nerunājot par pirmo putu ballīti Latvijas mazākajā novadā. Piemēram, Irita Muša no Jēkabpils pirmo reizi dzīvē izmēģināja katapulta jaukumus. Turklāt viņa bija pirmā, kas to izdarīja Baltinavā.


Atbildīgais par jauno skatuvi. Uz jaunās skatuves atraktīvi strādāja Aigars Runčis, kurš “Osvaldu” apmeklēja piekto reizi. “Esmu uzstājies “Borowa MC” sastāvā, esmu arī vadījis pasākumu,” viņš paskaidroja. Jautāts, kurā ampluā labāk jūtas, Aigars atzina, ka lepojas ar iespēju šogad pieteikt grupas uz jaunās skatuves. Jāpiebilst, “Borowa MC” piektdien uzstājās Rēzeknes pilsētas svētkos.


Vēro kolēģu darbu. Latgaliešu dziesminieks, roka mūziķis Sovvaļnīks jeb Ingars Gusāns, kurš ir arī grupas “Borowa MC” dalībnieks, aktīvi vēroja, kas notiek uz visām trīs festivāla skatuvēm. Viņš “Vadugunij” atklāja, ka jūtas saviļņots, esot Baltinavā pēc sešiem gadiem. Tāpat I.Gusāns pastāstīja, ka ar nepacietību gaida grupas “Neon Saturdays” uzstāšanos, kurai, viņaprāt, gaidāma spoža nākotne.


Putu ballīte. No malas noraugoties uz, tā teikt, saziepētajiem dejotājiem, tā vien gribējās jautāt, par ko viņi tā priecājas? “Tas taču ir kolosāli!” apgalvoja jaunieši.


Nākamās slavenības. Četru siguldiešu nesen izveidotā pop/rock un alternative grupa “Neon Saturdays” pārsteidza skatītājus ar savu profesionalitāti. Mūzikas speci šai grupai prognozē lielu popularitāti. Paši puiši gan kautrīgi atzina, ka Baltinavā ne tikai uzstājās, bet arī ciemojās pirmo reizi.


Veiksmīga nedēļa. Evai Rubenei no Rēzeknes pagājusī nedēļa izvērtās īpaši veiksmīga. Pirmkārt, viņa divreiz pēc kārtas Latgales radio laimēja pa divām biļetēm uz “Osvaldu”. Otrkārt, konkursā saņēma balvu no paša Aigara Runča rokām. “Tik veiksmīga ciemošanās pie vecvecākiem Bērzpilī nekad nav bijusi,” sprieda jauniete.


Meiteņu mīlulis. Meitenes, jaunietes, kā arī dāmas Baltinavā apliecināja, ka Nikolajs Puzikovs ir viņu mīlulis – neizpalika ne spiedzieni, ne uzmundrinājuma saucieni.


Pirmās iemēģina elektroniskās mūzikas skatuvi. Kā pirmās uz elektroniskās mūzikas skatuves sāka dejot Madara Uiska un Sintija Pušpure no Lejasciema. “Mums šeit patīk,” apgalvoja jaunietes.


Čakli dejotāji. Gunta un Artis Kļaviņi no Gulbenes saņēma speciālbalvu kā aktīvi dejotāji. Tincināti, kā nokļuvuši Baltinavā, viņi atsmēja, ka šeit dzīvo meitas draugs. “Tas ir lieliski, ka liktenis mūs šurp atveda,” piebilda Kļaviņu pāris.

 

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.