1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
18-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Sagaida sesto saulrietu

Biedrības “Ritineitis” vadītāja Maruta Castrova pāris stundas pirms sestā brīvdabas koncerta “Mūzika saulrietam” apstiprināja, ka gaidāma saulaina diena. “Es to panākšu,” viņa jokoja. Jāsecina, ka neizpalika kārtīga lietusgāze, pēc kuras tik uz tā uzvarēja saulriets. Viņa priecājās, ka ezera krastā notiek dažādas aktivitātes, piebilstot: “Varenais mums ir labvēlīgs.”


Ciemiņi. Šogad svētku noskaņu veidoja mūziķu apvienība “Vintāža”.


Kā bez zivīm? Vineta Jurjāne, veidojot ar savu komandu radošu mākslas darbu, sprieda, ka ezera krastā noteikti vajadzīgas zivis. Viņa pavēstīja, ka labai saulrieta sagaidīšanai nepieciešama laba kompānija un labs vīns. “Mēs esam pelnrušķītes, mums pie sirds iet smalkie darbi,” piebilda kolēģīte Sanita.


Laba kompānija. Daina Mediniece ar savu komandu uzbūra jūgendstila ietvaru saulrietam. Spriežot par saulrieta sagaidīšanu, Daina uzsvēra, ka laba kompānija vienmēr sniedz labu noskaņu: “Mana sirds līksmo jau kopš piektdienas vakara, kad satikos ar savām mīļajām meitenēm. Pēdējo reizi mūsu kopdarbs – lieli gobelēni - pilsētā tapa 2008.gadā, kad Balvos sāku vadīt kursus.”


Gatavas palīdzēt nelaimē nonākušajiem. Latvijas Sarkanā Krusta brīvprātīgās Laila Ozoliņa un Līga Ančāne ikvienam interesentam stāstīja, ko darīt, ja notiek, piemēram, rokas apdegums. Atbildot uz provokatīvu jautājumu, kā rīkosies, ja pienāks kāds bravūrīgs jaunietis un lūgs nodemonstrēt mākslīgo elpināšanu, brīvprātīgās atsmēja, ka to prot darīt: “Kursi ir izieti – nu gulies!”  


Top podi. Keramiķe Elita Eglīte pavēstīja, ka izklaidēs publiku un vienlaikus radīs mākslas darbus.


Divos gados iemācās valodu. Stīvs Ribeiro no Kanādas raiti runāja latviešu valodā, atzīstot,- ja ļoti vēlas, tad valodu var apgūt 2-3 gadu laikā: “Ir forši, ja, dzīvojot šeit, varu komunicēt ar iedzīvotājiem.” Lūgts atklāt, kas Latvijai un Kanādai ir kopīgs, Stīvs atgādināja, ka arī Kanādā hokejs ir populārs.


Inese Žuga. Bijusī balveniete “Vintāžā” spēlē vijoli.


Īpaša diena. Arī Jānis Ločmelis pielika savu roku ezera krasta labiekārtošanā, sametinot speciālu arku. Viņš atklāja, ka 21.augusts ir diena, bez kuras nebūtu bijis viņa: “1971.gada 21.augustā apprecējās vecāki. Ar mammu jau apmeklējām tēva kapiņu.” 


Trombons, vokāls. “Vintāžas” mūziķis Gatis Supe lepojās, ka ir bijušais balvenietis: “Pirmo reizi spēlēšu uz ezera, turklāt vietā, kur savulaik dzīvoju un mācījos.” 


Zīmē saulrietu. Māksliniece Olga Reče mudināja zīmēt saulrietu, aicinot ikvienu pievienoties gleznotāju pulciņam: “Vajag jaunas asinis - mūsu pulciņš ir nedaudz sarucis, jo gandrīz divus gadus nestrādājām.” Viņa balveniešus mudina būt drosmīgiem, interesantiem un radošiem.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.