1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Agija, Aldonis

Rakstos

Vienkāršo elektronisko pakalpojumu saņemšanas procesu

Valsts ieņēmumu dienests turpina vienkāršot elektronisko pakalpojumu saņemšanas procesu. Turpmāk arī speciālās atļaujas (licences) alkoholisko dzērienu, tabakas izstrādājumu un naftas produktu vairumtirdzniecībai varēs saņemt, aizpildot elektronisko veidlapu.

Rūpējoties par to, lai digitālajā vidē komunikācija ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID) būtu ērta un e-pakalpojumi pēc iespējas vienkārši, ir ieviests jauns strukturēts dokuments “Izziņa par tiesībām iegādāties iezīmētos (marķētos) naftas produktus juridiskām un fiziskām personām”.
Izziņa par tiesībām iegādāties iezīmētos (marķētos) naftas produktus juridiskām un fiziskām personām dod tiesības iegādāties naftas produktus ar samazinātu akcīzes nodokļa likmi vai atbrīvojumu no nodokļa izmantošanai siltuma ieguvei apkurē vai siltuma enerģijas ieguvei produkcijas ražošanas (pārstrādes) tehnoloģiskajā procesā, vai elektroenerģijas ražošanai, vai izmantošanai kombinētajās iekārtās, kas ražo elektroenerģiju un siltumenerģiju.
Tagad izziņu var iegūt, aizpildot elektronisko veidlapu. Turklāt, lai vienkāršotu iesnieguma sagatavošanu un nepieciešamā naftas produktu apjoma aprēķināšanu, elektroniskajā dokumentā jau ir iestrādāta aprēķina formula, līdz ar to, ievadot datus, nepieciešamais naftas produktu daudzums tiek aprēķināts automātiski.
Līdz šim iesniegums licences saņemšanai vai pārreģistrācijai bija jāaizpilda manuāli un kā pielikums kopā ar citiem dokumentiem jāiesniedz elektroniskajā deklarēšanas sistēmā (EDS). Tagad licenci var iegūt vai pārreģistrēt, aizpildot elektronisko veidlapu. Elektroniskā veidlapa ievērojami vienkāršo e-pakalpojuma saņemšanu.
Aicinām uzņēmējus, kuru izvēlētajam darbības veidam nepieciešama kāda no minētajām licencēm, izmantot jaunos, strukturētos dokumentus:
“Licence alkoholisko dzērienu vairumtirdzniecībai” (VT);
“Licence tabakas izstrādājumu vairumtirdzniecībai” (TV);
“Licence naftas produktu vairumtirdzniecībai” (BV).
Papildu informācija ir atrodama VID interneta vietnes sadaļā: Nodokļi/Akcīzes nodoklis /Informatīvie un metodiskie materiāli/“Speciālās atļaujas (licences) izsniegšana un pārreģistrācija”.
Jautājumu vai neskaidrību gadījumā iedzīvotāji var zvanīt uz VID Konsultatīvo tālruni 67120000 vai uzdot savu jautājumu rakstiski VID EDS sadaļā “Sarakste ar VID”. Svarīgi, ka, zvanot uz VID Konsultatīvo tālruni 67120000, ikviens var saņemt arī personificētu konsultāciju, ja vien zvanot pieslēdzas VID EDS un nosauc tur redzamo kodu.

vadi

Veiksmes prognoze


.