1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
18-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Rakstos

Iespēja parakstīties par iniciatīvu

Atgādinām, ka no 1.jūlija spēkā stājušās izmaiņas, kas nosaka administratīvo pārkāpumu soda nomaksas kārtību.

Kā zināms, iepriekš, lai veiktu soda apmaksu, daudzi gaidīja tehniskās apskates datumu. Savukārt tagad, ja saņemts sods par administratīvo pārkāpumu, tas jāapmaksā 30 dienu laikā! Tā paredz likums. Pretējā gadījumā informācija nekavējoties tiks nodota zvērinātam tiesu izpildītājam. Plašāka informācija par izmaiņām, kas nosaka administratīvo pārkāpumu soda nomaksas kārtību, kā arī soda pārsūdzēšanas un samaksas iespējas, pieejama VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” interneta mājaslapā www.csdd.lv.
Sakarā ar to pazīstamais žurnālists un auto un satiksmes drošībai veltītā raidījuma “Zebra” vadītājs Pauls Timrots sabiedrības iniciatīvu portālā www.manabalss.lv iesniedzis iniciatīvu ar nosaukumu “Maksā agrāk, maksā 2x mazāk!”. “Veicināsim sodu par ceļu satiksmes pārkāpumiem savlaicīgu nomaksu! Atslogosim arī pasta un tiesu izpildītāju darbu. Tāpēc ir nepieciešamas izmaiņas likumā, lai turpmāk tie, kas samaksā sodu par ceļu satiksmes pārkāpumu pirmajās 15 dienās pēc tā izdarīšanas, varētu maksāt divreiz mazāku sodu. Tāpat soda nomaksas termiņš ir jāpagarina līdz trīs mēnešiem. Patlaban noteiktais viens mēnesis, pēc kura piedziņa tiek nodota tiesu izpildītājiem, nav samērīgs. Rezultātā apzinīgākie autovadītāji varēs ietaupīt laiku un līdzekļus. Savukārt pasts un tiesu izpildītāji būs mazāk noslogoti ar parādu piedziņu,” raksta P.Timrots.
Jāpiebilst, ka iniciatīva tika publicēta pirms 24 dienām. Vakardienas rītā par to bija parakstījies 4171 cilvēks. Lai iniciatīvu iesniegtu Latvijas Republikas Saeimā, vēl nepieciešami 5829 paraksti.

vadi

Veiksmes prognoze


.