1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Mirta, Ziedīte

Rakstos

Pierobežas joslā nepieciešama speciālā caurlaide

Pieaugot valsts robežas, pierobežas joslas un pierobežas režīma pārkāpumu skaitam uz ārējām robežām, Valsts robežsardze atgādina, - lai uzturētos pierobežas joslā, personām no 15 gadu vecuma nepieciešama robežsardzes izsniegta speciālā caurlaide. Tas ir arī aktuāli, uzturoties pierobežas joslā Viļakas un Baltinavas novados.

Valsts robežsardze informē, ka šogad konstatēti jau 464 valsts robežas, pierobežas joslas un pierobežas režīma pārkāpēji, tajā skaitā 233 personas bez speciālām caurlaidēm. Savukārt pērn gada laikā konstatēti 426 valsts robežas, pierobežas joslas un pierobežas režīma pārkāpēji, tajā skaitā 176 personas bez speciālām caurlaidēm. “Atgādinām, ka, atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem, gar ārējo Latvijas Republikas sauszemes robežu ir noteikta ne vairāk kā divus kilometrus plata pierobežas josla. Lai uzturētos pierobežas joslā gar Latvijas Republikas - Krievijas Federācijas valsts robežu un Latvijas Republikas - Baltkrievijas Republikas valsts robežu, personām no 15 gadu vecuma ir nepieciešama Valsts robežsardzes izsniegta speciālā caurlaide. Saskaņā ar grozījumiem Latvijas Republikas valsts robežas likumā, kas stājās spēkā 2015.gada 29.decembrī, ir mainījies tiesiskais regulējums, kas nosaka, ka caurlaides var nedrukāt un nenēsāt līdzi, jo Valsts robežsardzes amatpersonas tās esamību var pārbaudīt savā datubāzē. Šajā gadījumā personai gan jārēķinās ar to, ka viņa var tikt aizkavēta līdz brīdim, kamēr robežsargs datu bāzē veiks pārbaudi par caurlaides izsniegšanas faktu,” informē robežsardze.
Valsts robežsardze speciālās caurlaides aicina pieprasīt un saņemt elektroniski, vienotajā pakalpojumu portālā www.latvija.lv izmantojot e-pakalpojumu “Pierobežas joslas speciālo caurlaižu un reģistrācijas izziņu pieteikšana un saņemšana”. Ar iesniegumu speciālās caurlaides saņemšanai var griezties arī jebkurā Valsts robežsardzes struktūrvienībā. Tāpat Valsts robežsardze atgādina, ka personai, uzturoties pierobežā, ir pienākums glabāt pie sevis un pēc Valsts robežsardzes amatpersonas pieprasījuma uzrādīt dokumentu, kas apliecina personas identitāti un tiesības uzturēties Latvijas Republikā.
Latvijas Republikas valsts robežas likuma 36.pants nosaka, ka par valsts robežas, valsts robežas joslas, pierobežas joslas, pierobežas vai robežšķērsošanas vietas režīma pārkāpšanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz simt naudas soda vienībām.

vadi

Veiksmes prognoze


.