1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
23-04-2024
Vārdadienas šodien: Bārbala, Līksma

Rakstos

“Kā rīkoties krīzes gadījumā”

Aizsardzības ministrija izveidojusi informatīvo bukletu “Kā rīkoties krīzes gadījumā”. To prezentējot, aizsardzības ministrs Artis Pabriks uzsvēra, ka galvenais mērķis ir panākt, lai Latvijas iedzīvotājiem izveidojas noturība pret krīzēm un viņi jebkuru nestandarta situāciju gadījumā spētu saglabāt vēsu prātu un zinātu, kā rīkoties.
Bukletā “Kā rīkoties krīzes gadījumā” sniegtā informācija un padomi veidoti tā, lai iedzīvotāji pēc iespējas labāk varētu sagatavoties dažāda mēroga un veida krīzēm.
Buklets sagatavots apmēram gada laikā, vispirms pētot labāko visaptverošas valsts aizsardzības pieredzi tādās valstīs kā Somija, Zviedrija, Šveice, Singapūra. Bukleta simbols ir starptautiski atzītais standarts “72 stundas” jeb trīs diennaktis, kuru laikā iedzīvotājiem pašiem jāspēj nodrošināt sevi līdz brīdim, kad iesaistās atbildīgie dienesti. Pieredze liecina, ka tieši pirmajās krīzes stundās vai dienās var būt problēmas dažādu pakalpojumu pilnvērtīgā nodrošināšanā, piemēram, elektroenerģijas padeves pārrāvumi vētras izraisītu postījumu gadījumā.
Buklets “Kā rīkoties krīzes gadījumā” šobrīd pieejams elektroniskā formātā trīs valodās – latviešu, krievu un angļu un atrodams aizsardzības nozares ziņu portāla “Sargs.lv” sadaļā “72 stundas”.

vadi

Veiksmes prognoze


.