1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Agija, Aldonis

Rakstos

Saņem bezmaksas juridiskās konsultācijas

11.martā no pulksten 9 līdz 18, zvanot uz atbalsta tālruni noziegumos cietušajiem 116006, iedzīvotājiem būs iespēja saņemt bezmaksas juridiskās konsultācijas no zvērinātiem advokātiem.
Tādējādi iedzīvotāji varēs iegūt profesionālu psiholoģisko un informatīvo palīdzību un izprast, kā rīkoties ar noziedzīgiem nodarījumiem saistītās situācijās un aizsargātu savas (kā cietušā) tiesības. Šogad īpaša uzmanība būs veltīta tiesībām, kas saistītas ar finanšu jautājumiem. Tas ir plašs tēmu spektrs, piemēram, banku prasība klientiem pierādīt līdzekļu izcelsmi un skaidrot savus tēriņus, dažādās jomās pieļaujamie skaidras vai bezskaidras naudas darījumi un citas tēmas. Advokātu konsultācijas būs iespējams saņemt arī citās jomās.
Jāpiebilst, ka bezmaksas atbalsta tālrunis noziegumos cietušajiem Latvijā darbojas jau piekto gadu. Savukārt šādu iespēju piedāvā Krīžu un konsultāciju centrs “Skalbes”, kurā strādā gan algoti darbinieki, gan brīvprātīgie ar pieredzi un atbilstošām zināšanām, lai sniegtu profesionālu palīdzību, atbalstu un informāciju cilvēkiem, kuri nonākuši krīzes situācijā. “Mēs strādājam, jo mums ir pārliecība, ka cilvēkiem mūsu sniegtā palīdzība ir nepieciešama. Esam pārliecināti, ka mūsu darbība spēj ietekmēt tolerantākas un atvērtākas sabiedrības veidošanos. Turklāt šis darbs sniedz gandarījumu un jēgas sajūtu, jo mums ir svarīgi, kā jūtas un dzīvo mūsu līdzcilvēki,” stāsta centra “Skalbes” kolektīvs.

vadi

Veiksmes prognoze


.