1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Ginta, Gunda, Gunta

Aizvada devīto "Motociklu vasara"

Aizvadītajā sestdienā Balvos jau devīto gadu pēc kārtas notika "Motociklu vasara", kuru rīko motoklubs "Spieķi vējā".

Jau krietnu laiku pirms parādes brauciena pilsētas ielas bija cilvēku pilnas, un katrs meklēja vietu, kur pārskatāmāk varētu vērot parādes braucienu. Organizatori minēja, ka braucienā piedalās vairāk nekā 500 motociklistu. Līdzās lepnam un spīdīgam "Harley Davidson" brauca pavisam necili mocīši, pat uz pavisam mazu bērnu braucamrīka garo braucienu izturēja rugājietis Andris Sņegovs. Vēlāk, smēķēdams pīpi, rīdzinieks Jakovs Berlīns atzina, ka Balvos ir vislabākie moču tusi, jo te ir ļoti pozitīva aura un labi cilvēki. Vakara gaitā to apstiprināja vēl daudzi tālāku novadu pasākuma apmeklētāji. Atraktīvajam vakara vadītājam Mārim Grigalim visi klausīja uz vārda - gan dziedāja, gan alu dzēra, gan dejoja. Jautrību izraisīja atrakcijas - desiņas ēšana un ūdens spaiņa vešana. Pārsteigumu bija sagādājuši bārmeņi, uguns šova puiši un striptīza meitenes. Pašmāju "Otto" iesildīja publiku, gaidot grupas "Jumprava" uzstāšanos. Publikai mūziķi tā patika, ka nerimās aplausu vētra. Motocikli bija izrūcināti un nolikti gulēt, liesmoja ugunskurs, gaisā uzvijās salūts, un svētki turpinājās līdz rīta gaismai, kad visi cienājās ar auksto zupu, kuru gatavoja Vilhelms Kuļšs.

Dāvina lietussargu un globusu. Televīzijas kanālā LNT iepazītais un iemīlētais dažādu raidījumu vadītājs Māris Grigalis no kluba "Spieķi vējā" dāvanā saņēma pildspalvu, globusu un lietussargu, lai gadījumā, ja laika prognozē gadīsies kļūda un saules vietā uznāks lietus, neizmirktu.

Piedalās alus dzeršanas sacensībās. Janīna Apša un Inta Kokoreviča drosmīgi pieteicās alus dzeršanas sacensībām, kur no mazas lejkanniņas bija visātrāk jāizdzer viens litrs miezīša. Mūsu meitenes gan neuzvarēja, taču bija patīkami pārsteigtas pašas par sevi, ka vienu litru var tik ātri pievārēt.

Cep šašlikus un no odiem nebaidās. Andis un Einārs no Valmieras uz Balviem brauc kopā ar klubiem "Wendi" un "Dzelzs ērglis". Viņiem patīk, ka te var satikt draugus, jauki atpūsties un būt drosmīgiem - nebaidīties no odiem, guļot teltīs pie Bolupītes. "Jums ir skaista pilsēta, braucām pa jaunajām ielām - patīkami, ka dzīve iet uz priekšu!" atzina Einārs.

Brauciena priekšā. Kluba prezidents Andis Grāvītis parādes braucienā devās ar meitu Simonu, kura veda kluba karogu. "Pasākuma organizēšana nav viegla, gadās visādi kuriozi, taču, ja ir laba atbalstītāju komanda un palīdz kluba biedri - tie šobrīd ir sešpadsmit, viss izdodas, par ko visiem vislielākais paldies," saka A.Grāvītis.

Interese liela. Parādes braucienā Dainis Putniņš devās savā pārbūvētajā motociklā, kas izraisīja lielu interesi skatītāju vidū. Vēlāk laukumā daudzi gāja klāt un vēl joprojām jautāja Dainim, kā tas iespējams. Viņš atzina, ka pie motocikla divos gados jau pieradis, un lepojās, ka uz tā ir speciāli izgatavota kluba emblēma.

Milicija. Gājienā ik gadu dodas arī seno blakusvāģu ekipāžas, kurām pa priekšu brauc mocītis ar uzrakstu krievu valodā "Milicija".

Uzgāž spaini Grigalim. Atrakcija, kad motocikla aizmugurē sēdošajiem bija jāved spainis, pilns ar ūdeni, sagādāja smieklu jūru, jo kāda braucēja mēģināja ietrāpīt un saslapināt laika ziņu stāstītāju - šova vadītāju Māri Grigali.

Uz desiņas - sinepes. Šī tradicionālā atrakcija moču tusos ir vispieprasītākā, jo aizmugurē sēdošajiem (parasti - meitenēm) ir ar zobiem jānorauj diegā piesietā desiņa. Dažiem gadījās garšīga uzkoda pie alus, bet citiem nācās samierināties tikai ar sinepēm.

Dzied Aigars Grauba. Grupas "Jumprava" uzstāšanās radīja neviltotu sajūsmu. Interesanti, ka mūziķu grupas dalībnieki un vakara vadītājs Māris, kurš motociklu pasākumu vadīja pirmo reizi, par Balviem informāciju bija uzzinājuši jau iepriekš. To bija pastāstījis motokluba "Vēja brāļu ordenis" prezidents Aivars Freimanis, saukts vienkārši par Frīdi.

Atraktīvie kokteiļjaucēji. Medņevā dzimušais Jānis Naglis stāsta, ka par bārmeni strādā jau ilgi - gan Rīgā, gan ārzemēs, kur arī apguvis šo mākslu. Viņš šo prasmi iemācījis arī Edgaram Plutovam. "Strādājam Balvos bārā, bet tik lielas auditorijas priekšā uzstājāmies pirmo reizi," atzina J.Naglis.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.