1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
27-03-2024
Vārdadienas šodien: Ginta, Gunda, Gunta

Pasākumu afiša ar 30.septembri

 

Balvu Novada muzejā
* Piecās muzeja ekspozīciju zālēs mūsdienīgi atspoguļotas Ziemeļlatgalei raksturīgās tēmas un vietējās vērtības.
* Novadniekam - ģenerālim Valdim Matīsam veltīta ekspozīcija. q Ekspozīcija “Balvi senajās fotogrāfijās”.
* Ekspozīcija “Ziemeļlatgale Latvijas neatkarībai”.
*  Izstāde no muzeja krājuma “Edvīns Andersons un viņa laikabiedri”.  
Balvu Sakrālās kultūras centrā
Izstāde “Kultūras mantojuma izpēte”- starptautiskā plenēra dalībnieku radošais pētījums (Latvija, Somija).
Balvos
12.oktobrī plkst. 15.00 Balvu muižā svētku pēcpusdiena Balvu pilsētas vecākajai paaudzei “SVĒTKI JUMS - 50 UN VAIRĀK” . Ar mums kopā būs Smiltenes Tautas teātra aktieris Aigars Veldre, dziedātājs Sandris Dubovs. Prieku un labu omu vairosim ar līdzpaņemtu groziņu. Ieeja bez maksas.
Balvu pagastā
 4.oktobrī plkst. 19.00 tautas namā brīvais mikrofons ikvienam “Es gribēju Jums pasacīt...”  dzeja, mūzika, tēja, āboli, rudens smaržas un mīlestības piestrāvota gaisotne visiem, kas raksta dzeju, mūziku, un visiem, visiem, kas atnākuši klausīties un baudīt rudenīgo vakaru. Mīļi aicināts ikviens uz kopā būšanu dzejas mūzikas vakarā!
Zinta Purena gleznu izstādes atklāšana.
10.oktobrī plkst 19.00 Noras Vētras Muižnieces 100. dzimšanas dienai veltīts pasākums. Tikšanās ar autores dēlu - mākslinieku Ģirtu Muižnieku.
Balvu pagasta dramatiskā kolektīva izrāde Nora Vētra Muižniece “Māsas”.
Bērzpilī
27.septembrī  plkst. 13.00 Bērzpils ainaviski tematiskajā parkā pasākums “Vai rudens šogad ir bagāts vīrs”-  KARTUPEĻU DIENA un konkursi “Lielākais kāposts”, “Lielākais burkāns”, “Lielākais kartupelis”. Būs balvas!  Atnāciet ar  kādu  savu  mīļāko  ēdienu  no kartupeļiem, baudīsim un degustēsim tos. Padalīsimies ar receptēm. Vai atceries  bērnības  garšu - kā garšo ugunskurā ceptie kartupeļi? Būs lieliska iespēja tos nobaudīt.
Bērzpils saietu namā skatāma Dainas Veidas gleznu izstāde.
Briežuciemā
5.oktobrī plkst. 19.00 aicinām esošos un bijušos deju kolektīva “Pāris” dalībniekus uz kopīgu tējas vakaru ar mūziku un izklaidēm. Jautrākam vakaram līdzi varat paņemt arī savu groziņu, nopietnus un nenopietnus stāstījumus par kolektīvā izdejoto laiku. Aicinām visus tos, kuri dejojuši kolektīvā no 1994.gada. Vienalga, vai dejots 25 gadus, vai īss laika sprīdis! Lūgums par dalību paziņot līdz 1.oktobrim Zitai vai Skaidrītei.
Līdz 30.septembrim Briežuciema pagasta bibliotēkā skatāma Venerandas Keišas darbu izstāde  “Iedvesmā ar zīmuli un ogli”.
Kubulos
2.novembrī kultūras namā grupas “APVEDCEĻŠ” koncerts “no 19 uz 20...” Koncertu vadīs un par nenopietni nopietnu noskaņu gādās aktieris Jānis Kirmuška. Biļešu cena iepriekšpārdošanā Eur 5, uz vietas Eur 7. Biļetes var iegādāties Kubulu kultūras namā pie vadītājas un Balvu muižā lietvedes kabinetā.
 Lazdulejā
No 27.septembra līdz 7.oktobrim rudens ražas izstāde.
Tilžā
 1.oktobrī  plkst. 17.00 “Piepogāt labumiņus”. Jautra satusēšana pirmsskolas, sākumskolas vecuma bērniem un kultūras nama bērnu kolektīvu dalībniekiem. Ar īpašu pagodināšanu savai saimei piepogāsim Tilžas vidusskolas pirmklasniekus, kuri šogad skolas gaitas uzsāka pirmo reizi. Ieejas biļete uz pasākumu - mājās izgatavota poga (apm. 20 cm diametrā).
2.oktobrī plkst. 19.00  mēģinājums korim “Varavīksne” un ansamblim “Rasa”. Mūsu prieku un kolektīvu māksliniecisko sniegumu vairos jaunu dalībnieku pieteikšanās. Būtu jauki, ja esošajam dāmu pulciņam pievienotos šovasar tapušais vīru ansamblis.
4.oktobrī plkst. 15.00 kultūras namā Bērnu un jauniešu dramatiskā pulciņa “Spogulēni” pirmā nodarbība. Gaidīsim drosmīgus, aktīvus, enerģiskus bērnus no 10 līdz 14 gadiem, kuri vēlas spēlēt teātri.
5.oktobrī plkst. 17.00 (pēc andeles rīta gadatirgū) ikgadējie “Patalči” ar tautas muzikantu, deju kopu piedalīšanos. Sirsnīgi gaidīsim Tilžas pagasta seniorus, viņu bērnus, mazbērnus, draugus, kaimiņus, paziņas. Nāciet droši! Kartupeļu pankūku un danču pietiks visiem. Ja vēlies ko īpašu, tad jāpaņem savs groziņš.
27.oktobrī plkst.12.00 cirka izrāde “Pasakainā planēta”. Biļetes cena - EUR 5.
Vectilžā
28.septembrī plkst. 9.00 pie  sporta un atpūtas centra Rudens saulgrieži latviskās tradīcijās. Kopā ar folkloras kopu “Saime” dziedāsim, iesim rotaļās, gatavosim ābolu šķēlīšu virtenes, veidosim  dažādus priekšmetus no rudens veltēm. Pirkšana un pārdošana jeb andelēšanās!
Baltinavas Novada muzejā
 GUNDEGAS RANCĀNES gleznu izstāde.
Baltinavā
19.oktobrī  kultūras namā no plkst. 21.00 līdz 4.00 “OTTO” jubilejas ballīte. Viesi Kaspars Markševics, “Rolise” un grupa “Tonick” no Cēsīm. Starplaikos darbosies  “Pārsteigumu skapis” un Dj ML. Ieejas maksa līdz plkst. 22.00 - EUR 4, vēlāk Eur 5.
Viļakas novadā
28.septembrī plkst. 13.00 Medņevas tautas namā pasākums pagasta pensionāriem un invalīdiem “Atmiņu virpulī”. Lustīgu noskaņojumu nodrošinās pagasta pašdarbnieki un  kapelas “Egle” un “Atzele”. Laipni gaidīti.
 29.septembrī  plkst. 18.00 Viļakas kultūras namā notiks komiķa Maksima Trivaškeviča soloizrāde “Humors pa latviski”.  Ieejas maksa - EUR 2.
 
Rugāju novadā
1.oktobrī plkst. 15.00 Rugāju SAC centrā senjoru diena.
5.oktobrī plkst. 17.00 Rugāju tautas namā koncerts “Freska satiek fresku”. Piedalās: Rīgas kultūras centra “Iļģuciems” vokālais ansamblis “Freska” un senioru vokālais ansamblis “Krētas freska”, vadītāja Zaiga Lazdiņa - Radziņa. Instrumentālisti Lenards Gotlubs un Adriana Marta Gotlupe. Koncertmeistars Māris Žogots. Ieeja bez maksas.
18.oktobrī plkst. 19.00 Lazdukalna saietu namā amatierteātra “Zibšņi” teātra izrāde “Tāva meitas”.
18.oktobrī pulksten 22.00 Lazdukalna saietu namā balle. Spēlē Ginc&Es. Ieeja no 22.00 - 4.00 EUR pēc 23.00 -   5.00 EUR
26.oktobrī plkts. 18.00 Lazdukalna pagasta saietu namā   amatierteātru diena, tēma “Politika ir kā burbulis”.

Alūksnē izskanēs koncertprogramma “Sievietes vārds” ar Viktoru Lapčenoku, Gundaru Grasbergu, Daini Skuteli un Mārtiņu Ruski
Ne velti ir teikts, ka visa pamatā ir vārds. Cilvēka vārds – tas ir svarīgi, tāpat kā karogs kuģa mastā, tas pasaka, kas tu esi. Savas jūtas mēs pasakām, nosaucot cilvēku vārdā. Un mīlestības vārds bieži vien ir sievietes vārds, un kamēr pastāv mīlestība, par to tiek un tiks sacerētas dziesmas.
Dziesmas, kuru iedvesmas pamatā ir sievietes vārds, tapušas dažādos laikos. Vārds un mīlestība mudinājuši māksliniekus - dzejniekus, komponistus, dziedātājus radīt tieši un nepastarpināti nosaucot savas iedvesmas avotu vārdā, tā pasakot – Tev. Gadu gaitā krātās melodijas un vārdi, dziesmas un tajās teiktā mīlestība apkopota programmā, kuras nosaukums ir “Sievietes vārds”.
Katra mīlestība ir stāsts. Koncertprogrammā “Sievietes vārds” mīlestības apliecinājuma stāstu izstāsta četri dažādu paaudžu mākslinieki, katrs nesot savas paaudzes dziesmu pieredzi – Viktors Lapčenoks, aktieris Gundars Grasbergs, Dainis Skutelis, Mārtiņš Ruskis.
Dziesmas Marijām, Anitām, Līgām, Inesēm, Ievām, Margaritām, Alisēm, Janām, Laimām, Lailām, Indrām, Gundegām, Elizabetēm  un citām brīnišķīgu vārdu īpašniecēm – arī Lanai, Genovevai, Dženijai, arī senās leģendās apdziedātajai Sulamītei. Tās radījuši izcili latviešu komponisti - Raimonds Pauls, Uldis Stabulnieks, Aleksandrs Kublinskis, Alnis Zaķis, Grigorijs Zilberts un citi. Mīlestības vārdus rakstījuši brīnišķīgi dzejnieki – Imants Ziedonis, Jānis Peters, Leons Briedis, Jānis Jurkāns un citi. Koncertā piedalās no Oranžā kora laikiem slavenais trio - Olga Stupiņa, Inta Gudovska, Anita Levša un muzikālo pavadījumu nodrošina instrumentālā grupa Jura Kristona vadībā.
Vārdos – meiteņu, sieviešu, māmiņu, un  kāpēc gan ne vecmāmiņu - izstāstītais mīlestības stāsts koncertprogrammā “Sievietes vārds” izskanēs Alūksnes Kultūras centrā 11.oktobrī plkst.19.00.

 

Afiša

  • Afiša ar 22.martu (2024.g.)

    (Afiša)

      Balvu Novada muzejāo Izstāde “Atmiņas par Sibīriju”.o 25.martā plkst. 10.00, pieminot Latvijas iedzīvotāju 1949.gada masu deportācijas 75.gadadienu, eseju konkursa “Latvija. Sibīrija. Liktenis” noslēguma pasākums. BalvosBalvu Kultūras un atpūtas...

  • Afiša ar 15.martu (2024.g.)

    (Afiša)

      Balvu Novada muzejāo Izstāde “Atmiņas par Sibīriju”.o 25.martā plkst. 10.00 pieminot Latvijas iedzīvotāju 1949.gada masu deportācijas 75.gadadienu – eseju konkursa “Latvija. Sibīrija. Liktenis” noslēguma pasākums.o 27.martā plkst. 15.00 Lieldienu...

  • Afiša ar 8.martu (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Sakrālajā kultūras centrāSvētās Marijas no Nācaretes, Baznīcas Mātes, Kristīgās dzīves un evaņģelizācijas skola aicina uz ziemas sesiju no 8. līdz 10.martam. Reģistrācija no plkst. 16.00. Sākums plkst. 17.00. Programmā: vērtīgas...

  • Afiša ar 1.martu (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Sakrālajā kultūras centrāSvētās Marijas no Nācaretes, Baznīcas Mātes, Kristīgās dzīves un evaņģelizācijas skola aicina uz ziemas sesiju no 8. līdz 10.martam. Reģistrācija no plkst. 16.00. Sākums plkst. 17.00. Programmā: vērtīgas...

  • Afiša ar 23.februāri (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Sakrālajā kultūras centrāSvētās Marijas no Nācaretes, Baznīcas Mātes, Kristīgās dzīves un evaņģelizācijas skola aicina uz ziemas sesiju no 8. līdz 10.martam. Reģistrācija no plkst. 16.00. Sākums plkst. 17.00. Programmā: vērtīgas...

  • Afiša ar 16.februāri (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Novada muzejāo Latvijas Nacionālā arhīva izstāde “Ar barikāžu gaišumu sirdīs”. o Normunda Beržinska saktu privātkolekcijas izstāde “Latvijas dārgumi”.o Izzināsim mūsu vēsturi kopā! Aicinām līdzdarboties Balvu dzelzceļa stacijas muzeja...

  • Afiša ar 9.februāri (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Novada muzejāo Latvijas Nacionālā arhīva izstāde “Ar barikāžu gaišumu sirdīs”. o Normunda Beržinska saktu privātkolekcijas izstāde “Latvijas dārgumi”. Balvos14.februārī plkst. 19.00 Balvu Kultūras un atpūtas centrā koncertuzvedums “Čigānu...

  • Afiša ar 2.februāri (2024.g.)

    (Afiša)

    Balviem – 969.februārī plkst. 19.00 Balvu evaņģēliski luteriskajā baznīcā Balvu pilsētas dzimšanas dienai veltīts ekumenisks dievkalpojums.10.februārī plkst. 9.00 Balvu Sakrālajā kultūras centrā Balvu pilsētas dzimšanas dienai veltīta svētā Mise....

  • Afiša ar 26.janvāri (2024.g.)

    (Afiša)

      Balvu Novada muzejāo Latvijas Nacionālā arhīva izstāde “Ar barikāžu gaišumu sirdīs”. o Normunda Beržinska saktu privātkolekcijas izstāde “Latvijas dārgumi”. BalvosBalvu Centrālajā bibliotēkā līdz 31.janvārim skatāma Jolantas un Valda Dundenieku...

  • Afiša ar 19.janvāri (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Novada muzejāo Latvijas Nacionālā arhīva izstāde “Ar barikāžu gaišumu sirdīs”. o Normunda Beržinska saktu privātkolekcijas izstāde “Latvijas dārgumi”.19.janvārī Balvu Novada muzejā un Balvu muižā “Barikādēm– 33” atceres pasākumi – plkst....

vadi

Veiksmes prognoze


.