1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
27-03-2024
Vārdadienas šodien: Ginta, Gunda, Gunta

Rakstos

Balveniešiem jācenšas izkļūt no pēdējās vietas

Arvien lielākus apgriezienus uzņem “Komanda.lv 1.līgas” turnīrs (otrais spēcīgākais futbola turnīrs Latvijā aiz Virslīgas), kurā startē arī “Balvu Sporta centrs”. Pirmo reizi vēsturē “Balvu Sporta centra” 1.līgas pieaugušo komandai pievienojušies arī trīs viesspēlētāji – HAMID BABAALI (Brazīlija/ASV), HIROSHI YAMAUCHI un KENTA ASO (abi no Japānas). Plašāk par futbola leģionāriem, to, kā viņi iejutušies Balvos un daudz ko citu lasiet kādā no tuvākajiem laikraksta “Vaduguns” numuriem.

Aizvada pirmo maču ar leģionāriem sastāvā
Pirmo spēli ar trīs leģionāriem sastāvā “Balvu sporta centrs” aizvadīja 20.jūlijā, tiekoties ar “Grobiņas SC” futbolistiem. Lai arī šo komandu pirmajā savstarpējā spēlē Balvu komanda cieta pamatīgu zaudējumu ar rezultātu 1:9, bija cerības, ka šajā mačā viss varētu izvērsties citādāk. Par to liecināja arī spēles sākums, kad mača 12.minūtē H.Babaali izkārtoja vārtu guvumu Kārlim Vanagam, kuram šis bija pirmais precīzais raidījums šajā sezonā. Diemžēl mūsējie futbolisti nespēja noturēt iegūto pārsvaru, neizmantoja turpmākās izdevības gūt vārtus un samierinājās ar zaudējumu 1:3.
Analizējot šo maču, “Balvu Sporta centrs” secināja, ka mūsējo komandas viesspēlētāji – H.Babaali, K.Aso un H.Yamauchi – bija ātrāki uz kopējā fona, arī salīdzinoši tehniski. Tāpat leģionāri spēlei deva ātrumu, dinamiku un uzbrukumu padarīja agresīvāku. Savukārt kā mīnusi bija diezgan lēna un vāja spēle aizsardzībā, trūka sapratnes starp vidējo līniju un aizsardzību, bija jāsit tukšos vārtos, kā arī sākās nevajadzīgas diskusijas komandas starpā.
Savukārt līdz šim pēdējais aizvadītais mačs šajā turnīrā Balvu komandai bija 27.jūlijā, tiekoties ar FK “Auda”. Spēles sākums izdevās ļoti iepriecinošs, jo jau spēles 6.minūtē skaistus vārtus no standartsituācijas guva “Balvu Sporta centra” viesspēlētājs no Brazīlijas H.Babaali. Tomēr neveiksmīgas izvērtās abu puslaiku beigas. Vispirms spēles 45.minūtē no 11 metru soda sitiena atzīmes FK “Auda” izlīdzināja rezultātu. Savukārt otrā puslaika 89.minūtē arī izrāva laimīgu uzvaru, gūstot vēl vienus vārtus. Rezultātā Balvu komanda piedzīvoja sāpīgu zaudējumu ar rezultātu 1:2. Jāpiebilst, ka spēli Gulbenes pilsētas stadionā bija ieradies vērot arī Latvijas Futbola Federācijas prezidents Kaspars Gorkšs.
Šobrīd “Balvu Sporta centrs” ar 13 spēlēs izcīnītiem trīs punktiem atrodas pēdējā, 10.vietā. Nākamo maču Balvu komandas futbolisti aizvadīs 4.augustā, izbraukumā tiekoties ar FC “New Project”. “Balvu Sporta centrs” ar šīs komandas futbolistiem mērojās spēkiem jau piektās kārtas spēlē 4.maijā, kad bija pārāki ar rezultātu 2:1. Savukārt regulārais turnīrs noslēgsies ar piecām spēlēm 10.novembrī. Tā būs sacensību 27.kārta, kurā “Balvu Sporta centrs” cīnīsies ar SK “Super Nova” futbolistiem.

vadi

Veiksmes prognoze


.