1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Ginta, Gunda, Gunta

Bērzkalnē sien bantes un pielaiko mammas kurpes

Turpinot tradīciju mācību gadu noslēgt ar sportiskām aktivitātēm, pagājušo trešdien Bērzkalnes pagasta estrādē sestajās sporta spēlēs pulcējās 28 pirmsskolas izglītības iestāžu darbinieces no Balvu, Rugāju un Baltinavas novadiem.


Atklājot sporta svētkus, šī gada pasākuma organizatore, Bērzkalnes pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja Inta Korlaša teica: "Prieks redzēt tik kuplā skaitā sportot alkstošas pirmsskolas darbinieces šeit pie mums, skaistajā, bērzu ieskautajā vietā – Bērzkalnē. Malači, ka nenobijāties no lietus. Galvenais, ka saule šodien nekarsēs un odi nekodīs, jo mēs aktīvi sportosim. Jau esam iesoļojuši 6. gadu skaitlī, tādēļ šogad pasākuma ideja ir par un ap 6, un šo sporta svētku moto ir: "Vai esi sportiskāks par sešgadnieku?" Šodien centīsimies parādīt, vai varam to, ko mūsu sešgadnieki. Par spīti lietum, lai svētki paiet pozitīvā, sportiskā un atraktīvā noskaņā!"

 

atavojušās

Gatavojas nopietni. Pirms sporta spēļu sākuma katra komanda prezentēja savu mājas uzdevumu ar nosaukumu "Seši mazi...". Viena komanda dejoja, cita - vingroja, bet Baltinavas bērnudārza skolotājas apspēlēja sešgadnieku gatavību doties uz skolu. Skolotājas Aļona Jokste (no kreisās) un Ilze Ločmele lomā iejutās pārliecinoši.

 

Man tiks kāds gardumiņš?! Kamēr sporta spēļu dalībnieces pirms starta iesildījās rīta rosmē, Karlsons, kurš pasākumā ieradās, lai sameklētu savu sešas dienas pazudušo Brālīti, iestiprinājās, lai nezaudētu savu apaļīgo formu. Pasākuma gaitā viņš nemitīgi satraucās, vai dabūs pietiekami daudz saldumu, kas viņam tik ļoti garšo. Karlsona lomā veiksmīgi iejutās Bērzkalnes pagasta kultūras darba organizatore Sarmīte Gorbāne.

 

Ak, Dievs, cik es pieticīga! Vienā no grūtākajiem sacensību uzdevumiem, kas saucās "Paņem, ja vari", dalībniekiem ar aizsietām acīm tikai ar tausti minūtes laikā lielā bļodā sabērtiem kastaņiem, pupām un zīlēm bija jāatrod mazas, čaukstošos papīrīšos ietītas konfektes. Kā vienas no pirmajām uz pārbaudījumu devās Tilžas bērnudārza vadītāja Vita Belindževa (ceturtā no kreisās) un Balvu novada Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes pirmsskolas speciāliste Nora Apīne. Lai arī Vita sākumā žēlojās, ka nevar končas sataustīt, jo kaut kas mazāks maisās pa pirkstiem, minūtes laikā viņa spēja no bļodas izlasīt vislielāko konfekšu daudzumu visu dalībnieču vidū – 48! Viņas sāncense Nora, noņemot apsēju, saskaitīja, ka atradusi vien 14 konfektes, un skaļi iesaucās: "Ak, Dievs, cik es pieticīga!" Vēl pieticīgāka par Noru izrādījās Baltinavas bērnudārza audzinātāja Aļona, kura atrada vien 9 konfektes un par to saņēma veicināšanas balvu.

 

Sportiskākās pirmsskolas izglītības iestāžu skolotājas! Kur gan citur, ja ne sporta spēlēs ieraudzīsiet savas iemīļotās bērnudārza skolotājas nebēdnīgi smaidīgas un čalojošas?! Vairāk nekā divu stundu garumā, skanot smiekliem un nopūtām, viņas mērojās spēkiem bumbiņu mešanā mērķī, mazu konfekšu meklēšanā, skaistu pušķu siešanā un daudzās citās sportiskās aktivitātēs. Kā jau pasākumos pieklājas, sporta spēļu noslēgumā visas komandas saņēma apbalvojumus un mierinājuma balvas, un, kā vienmēr, uzvarēja draudzība. Svētkiem beidzoties, pasākuma organizatore Inta Korlaša secināja, ka viss izdevās, kā nākas. "Ir labi padarīta darba sajūta un liels gandarījums, jo saule nenogurdināja, lietus neizmērcēja un meitenes patiešām labi atpūtās. Prieks, ka sestie pirmsskolas skolotāju sporta svētki aizvadīti godam."

 

Mēģina trāpīt mērķī. "Jaunie ir jaunie – tiem rokas vēl nav nogulētas," pēc garām aizmestās bumbiņas jokojot secināja dažas uzdevuma "Trāpi mērķī" dalībnieces. Izdarot trīs metienus, viņām bija jāiemet bumbiņas spainī pēc iespējas lielākos ciparos. Uzvarēja dalībniece, kura savāca vislielāko punktu skaitu. Labus rezultātus šajā pārbaudījumā uzrādīja arī "Pīlādzīša" skolotājas (fotogrāfijā).

 

Zīmē ar sasietām rokām. Par to, cik labi skolotājas prot strādāt komandā, varēja pārliecināties uzdevumā "Piepildi spaini", kurā visām trīs komandas dalībniecēm ar kopā sasietām rokām reizē pēc iespējas ātrāk un glītāk bija jāuzzīmē 10 burkāni. Kubulu "Ieviņas" komanda ar šo uzdevumu tika galā smaidīdamas. Viņas, tāpat kā pārējās dalībnieces, atzina, ka nekad vēl nebija zīmējušas ar tik stingri sasietām rokām.

 

Piemēra kurpes. Lielu jautrību sporta svētku dalībniecēs izraisīja stafete "Lielās kurpes", kurā, atceroties bērnību, kad tā vien gribējās iekāpt mammas lielajās kurpēs, dalībnieces pārvietojās, izmantojot septiņas dažāda lieluma un veida kartona kastes. Bērnudārzu skolotājas mammas kurpēs centās iekāpt tik ātri, ka dažas no tām stafetes izskaņā vairs nebija izmantojamas.

 

Laimīgās tās, kurām meitas! Kā atzina dalībnieces, viens no piņķerīgākajiem pārbaudījumiem bija tas, kurā pēc iespējas ātrāk un smukāk bija jāsasien pušķi desmit dažādās aukliņās, lentītēs un virvītēs. Kamēr dalībnieces viena pēc otras sēja pušķus, pārējās, malā stāvēdamas sauca: sarauj, sarauj, un secināja, ka vairāk paveicies meitu mammām. Ne tik labi šajā pārbaudījumā veicās Norai Apīnei, un viņa zināja teikt, kādēļ tas tā: "Redziet, meitenes, ko nozīmē, ka ar meitenēm nav nekāda darīšana – man dēls, mazdēls un vīrs. Pušķus nesienu."

 

Tiksimies Rugājos! Pēc apbalvojumu saņemšanas un paldies vārdu teikšanas sporta spēļu dalībnieces vienojās kopīgā dziesmā "Krāsaini sapņi", kuras izskaņā uz estrādes skatuves tika uznesta liela un krāsaina kaste. Jau pēc maza mirkļa no tās kā atvadu sveiciens Bērzkalnei zilajās debesīs uzlidoja krāsaina hēlija bitīte. "Uz tikšanos nākamgad Rugājos," nododot ceļojošo kausu rugājiešu rokās, vēlēja Bērzkalnes bērnudārza vadītāja Inta Korlaša.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.