1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
27-03-2024
Vārdadienas šodien: Ginta, Gunda, Gunta

Rakstos

Darbu uzsāk vidējā ātruma kontroles sistēma

1.aprīlī darbu uzsākusi vidējā ātruma kontroles sistēma, kas kontrolēs transportlīdzekļu vidējo braukšanas ātrumu konkrētā ceļa posmā. Sistēmu, pamatojoties uz Ceļu satiksmes drošības padomē doto uzdevumu, ieviesīs Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) sadarbībā ar Valsts policiju.
Ātruma kontroles pilotprojekts ar vidējā ātruma noteikšanas sistēmu paredz, ka transportlīdzekļa ātrums tiek fiksēts, ņemot vērā laiku, ko spēkrats pavada no viena punkta līdz nākamajam. Pirmā kamera nofotografēs transportlīdzekļa numurzīmi un fiksēs šīs robežas šķērsošanas laiku. Savukārt otra kamera posma beigās atkārtoti nofotografēs transportlīdzekli, lai pēc tam ar atbilstošu metodoloģiju aprēķinātu, ar kādu vidējo ātrumu transportlīdzeklis pārvietojies konkrētajā ceļa posmā. Ja vidējais braukšanas ātrums būs lielāks par šajā ceļa posmā atļauto ātrumu, autovadītājam noformēs administratīvā pārkāpuma protokolu.
Sākotnēji vidējā ātruma kontroles sistēma darbosies uz šosejas Tīnūži – Koknese septiņu kilometru garā ceļa posmā. Ja pilotprojekts būs veiksmīgs, šādas sistēmas ieviesīs arī citos ceļu posmos, kur bieži notiek ceļu satiksmes negadījumi. Tāpat transportlīdzekļa vadītājus brīdinās par vidējā ātruma kontroles sistēmu ar informatīvām ceļa zīmēm - līdzīgi kā tas ir ar stacionārajiem fotoradariem. Tikai šajā gadījumā zem radara zīmes uzstādīs arī papildzīmi, uz kuras būs norādīts, cik garā ceļa posmā sistēma darbojas.

vadi

Veiksmes prognoze


.