1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Agija, Aldonis

Nosvin Veco Jauno gadu

 

Sestdien Balvu muižas zālē krievu kultūras biedrības “Razdoļje” vadītāja Svetlana Pavlovska lepojās, ka Vecā Jaunā gada svinēšana mūspusē notiek jau 15.reizi. “Pašiem neticas, ka izdodas piesaistīt tik daudz domubiedru un atbalstītāju,” viņa atzina.


Atklāj koncertu. Soliste Svetlana Duļko izpildīja dziesmas gan latviešu, gan krievu valodā, tostarp, kā secināja pasākuma vadītāja Svetlana Pavlovska, paspēja nomainīt pat kleitas.

Latgaļu spānietes. Deju studijas “Unus duo tres” dejotājas no Daugavpils Balvos ciemojās otro reizi. Viņas apliecināja, ka latgaļu daiļā dzimuma pārstāves ir ne mazāk karstasinīgas kā spānietes.  


Soliste. Marina Piterāne no Ludzas pārsteidza ar romantiskām dziesmām.


Labākā sabiedrības daļa. Piesakot Balvu krievu kultūras biedrības vokālo ansambli “Razdoļje”, Svetlana Pavlovska pavēstīja, ka tajā dzied sabiedrības labākā daļa, turklāt tas, viņasprāt, ir vislabākais krievu ansamblis novadā. “Tiesa, vienīgais,” jokoja biedrības vadītāja.


Kārtējo reizi pārsteidz. Žannas Ivanovas vadītais deju kolektīvs kārtējo reizi pārsteidza ar atraktīvām dejām.


Sveiciens no Saeimas. Deputāts Ivans Ribakovs politiķu vārdā atvainojās, ka Latvijā līdz šim nav izveidota valdība. “Bet cerība nezūd,” viņš piebilda.


Ciemiņi. Šogad skatītājus priecēja ciemiņi no Ludzas, tostarp Sergejs (foto), kurš izpildīja savas autordziesmas atgādinot, ka mēs katrs esam sava kuģa kapteinis.  


Rēzekniete. Rēzeknes Krievu tautas teātra aktrise Olga Belova Balvos ciemojās ne pirmo reizi. Viņa mudināja būt romantiskiem, uzdodot sev jautājumu, vai pēc 1000 gadiem sniegs snigs tāpat kā līdz šim?


Biedrības “Razoļje” vadītāja. Svetlana Pavlovska Vecā Jaunā gada svinības salīdzināja ar šūpolēm. Kā nu ne, ja vakara gaitā neizpalika ne lirika, ne jestrāki priekšnesumi. Pēc Žannas Ivanovas meiteņu uzstāšanās viņa neslēpa, ka arī pati grib dejot.


Aplausi nerimst. Krievu kultūras biedrības organizētie pasākumi allaž piesaista daudz skatītāju. Izņēmums nebija arī 2019.gada sākums.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.