1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Agija, Aldonis

Rakstos

Noslēgusies stacionāro fotoradaru uzstādīšana

Uz Latvijas ceļiem uzstādīts pēdējais – 100. – stacionārais fotoradars. Līdz ar to “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) sekmīgi izpildījusi valdības apstiprināto fotoradaru ieviešanas plānu līdz šī gada beigām uz Latvijas ceļiem uzstādīt 100 ātruma mērierīces.

Mūspuses novados stacionāro fotoradaru uzstādīšana nebija ieplānota. Savukārt kopumā, kā informē CSDD, stacionārie fotoradari jau pierādījuši savu efektivitāti – ceļu satiksmes negadījumu kopskaits radaru tuvumā samazinājies par 47%, bet par 45% samazinājies smago ceļu satiksmes negadījumu skaits. Savukārt radaru vietās nav bojāgājušo negadījumos, kas saistīti ar ātruma pārsniegšanu.
Valdība lems, vai turpināt stacionāro fotoradaru uzstādīšanu. Iespējams, jau tuvākajā nākotnē CSDD būs jānodrošina papildu stacionāro fotoradaru izvietošana uz Latvijas ceļiem. Papildus tam CSDD tuvākajā laikā plāno īstenot Latvijā vēl nebijušu jaunumu – vidējā braukšanas ātruma kontroles pilotprojektu. Ātruma kontroles pilotprojekts ar vidējā ātruma noteikšanas sistēmu paredz, ka automašīnas ātrumu mēra, ņemot vērā laiku, ko auto pavada no viena punkta līdz nākamajam. Sākotnēji to īstenos uz šosejas Tīnūži – Koknese. Ja pilotprojekts būs veiksmīgs, šādas sistēmas ieviesīs arī citos ceļu posmos.

vadi

Veiksmes prognoze


.