1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Agija, Aldonis

Izcīna divas ceļazīmes uz simtgades kausa finālu

 

Aizvadītajā sestdienā Kubulu kultūras namā pulcējās gudrākie no gudrākajiem, lai Latgales pusfinālā cīnītos par piecām ceļazīmēm uz prāta spēļu simtgades finālu 10.novembrī Rīgā. Divu stundu garumā izklaidējošās erudīcijas spēles dalībniekiem bija jāiedziļinās un jāatbild uz jautājumiem desmit tēmās, piemēram, “Atskats vēsturē”, “Ģeogrāfija”, “13.Saeimas vēlēšanas”, “Senvārdi” u.c.  


Cīņa var sākties. No 23 komandām pusfinālā startēja 19. Jāsecina, ka spēles laikā valdīja labvēlīga gaisotne. Spēles vadītājs Jānis Začs ar kolēģi un vienlaikus brāli Ediju Začu lietišķi vadīja spēli, operatīvi paziņojot katras kārtas rezultātus.


Kaimiņi. Izrādās, Latgales pusfinālā piedalījās komandas no dažādiem Latvijas novadiem, tostarp Vidzemes. Zīmīgi, ka alūksniešu komanda ar nosaukumu “Ceturtais piegājiens” izcīnīja 4.vietu. Kolēģi no kaimiņnovada zināja teikt, ka Latgales pusfinālā startē pat divas malēniešu komandas.


Jautrākā komanda. Balveniešu “Saime” (Mārtiņš Zābelis, Rudīte Zābele, Silga Zābele, Amanda Ertmane, Annija Ertmane un Kristaps Melnis) uzsvēra, ka ir visjautrākā komanda. “Tikai, lūdzu, nerakstiet mūsu rezultātus,” smēja viņi. Kā “Saimei” veicās? Cīnījās kā lauvas...


Izvēlas tēmu. Komandas “Optimisti” no Balvu pagasta pārstāve Guna Apša 2.kārtai izvēlējās tēmu “Mūzika no Latgales”. “Kāpēc tā? Esmu saistīta ar mūziku – pabeidzu mūzikas skolu, dziedāju korī, spēlēju orķestrī. Tiesa, pašlaik mācos Rīgā,” pastāstīja jauniete. Vai viņas izvēle attaisnojās? Jā un nē, jo tobrīd naudaskalnieši stabili ieņēma 4.vietas pozīcijas.

Izcīna 3.vietu. “Optimisti” no Balvu pagasta Aigars Voicišs, Ginta Zaharāne, Dace Logina, Aina Biseniece, Guna Apša un Andris Ķerāns visā spēles gaitā stabili ieņēma ceturto vietu. Spēles izskaņā, lūgti prognozēt, kāds būs galarezultāts, viņi sprieda, ka iekļūs pirmajā pieciniekā. “Optimisti” daudz nekļūdījās, jo saņēma ne tikai bronzas medaļas, bet arī tiesības startēt finālā.    


Izvirza augstu mērķi. Komandas “Kubuli Latvijai” pārstāvji Armīns Sērmūkšs, Monta Kaļva, Uldis Arnicāns, Vika Rutmane, Dace Priedeslaipa un Roberts Rutmanis jautāti, kādu rezultātu plāno sasniegt, apgalvoja, ka būs pirmie. Jāsecina, ka viņi pēc piektās kārtas stabili ierindojās 2.vietā, bet jau astotajā kārtā bija sestie.


Vēro kolēģus. Stacijas pamatskolas Vīksnas filiāles struktūrvienības vadītāja Anita Žigalova spēli vēroja no malas. Viņa atklāja, ka ar savu komandu startēs jau šo sestdien Zemgales pusfinālā. Lai veicas!



Zina atbildes. Spēles gaitai cītīgi sekoja Kubulu pagasta kultūras darba organizatore Maija Laicāne (foto - otrā no labās). Viņa spēli vērtēja kā interesantu un aizraujošu piebilstot, ka katrā kārtā spētu pareizi atbildēt uz vismaz 2 - 3 jautājumiem.


Kas pārsteidza Andri? Balvu pagasta pārvaldnieks Andris Ķerāns jautāts, kas viņu pārsteidzis prāta spēlē, neslēpa, ka samulsinājis jautājums par kādu nezināmu politiķi, kura startēja 13.Saeimas vēlēšanās: “Es joprojām nezinu, kas viņa ir.”


Būt vai nebūt? Kubulieši ar komandu “Rudzupuķes” spēli noslēdza ar dalīto 5.-6.vietu. “Uz finālu ir tikai piecas ceļazīmes, tāpēc aicinu šo komandu pārstāvjus atbildēt uz jautājumu, cik iedzīvotāju Balvos bija 2016.gada 1.janvārī? Kuras komandas pārstāvja atbilde ir visprecīzākā, tā arī dosies uz simtgades kausa izcīņu,” paziņoja spēles vadītājs Jānis Začs. “Rudzupuķes” izvirzīja versiju, ka tie ir 11 000, bet “Kubuli Latvijai” – 6 000 iedzīvotāju. Pateicoties Uldim Arnicānam (foto - no labās), kurš, kā joko kolēģi, piedzimis ar grāmatu rokās, kubuliešiem izcīnīja pēdējo ceļazīmi. Pareizā atbilde – 7 109.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.