1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Ginta, Gunda, Gunta

Rakstos

“Nakts murgi” jauniešu centrā

Naktī uz 18.augustu Balvu Bērnu un jauniešu centrā (BBJC) norisinājās dīvainas lietas – ik pa laikam nodzisa un atkal ieslēdzās gaisma, bija dzirdami neparasti trokšņi un reizēm atskanēja skaļi izbaiļu saucieni. Izrādās - te notika jauniešu iniciatīvu centra “Dinamīts” sarīkotie “Nakts murgi”.
“Jau ļoti sen mūsu jaunieši lūdza sarīkot nakšņošanas pasākumu centra telpās, lai beidzot pārliecinātos, kas tur notiek tumšajā diennakts laikā, jo krietnu laiku klīst baumas, ka naktīs te spokojas. Arī man pašai dažreiz rodas sajūta, ka neesmu telpā viena. Tāpat arī mākslas skolas, kas agrāk atradās šajās telpās, darbinieki stāstīja, ka te norisinās dīvainas lietas. Tāpēc beidzot nolēmām par to pārliecināties paši,” pastāstīja BBJC jaunatnes lietu speciāliste Gunita Prokofjeva.
Gatavojoties nakts piedzīvojumiem, jaunieši pagatavoja vakariņas – izcepa gardu ābolu pīrāgu, iemēģinot nesen ierīkoto virtuvi, un kopā ar Eiropas brīvprātīgajiem Maiki no Vācijas un Beku no Gruzijas uzspēlēja izglītojošas un arī izklaidējošas spēles. Beka iemācīja vietējiem jauniešiem jaunu, sarežģītu, bet interesantu kāršu spēli, bet Maike interaktīvā veidā palīdzēja pilnveidot angļu valodas zināšanas. Turklāt izrādījās, ka šo svešvalodu labāk pārvalda zēni.
Pamatīgs sacensību gars valdīja spēles “Fight lists” laikā, kad katram dalībniekam 25 sekundēs bija jāuzraksta atbildes uz dažādiem jautājumiem, piemēram, jānosauc pēc iespējas vairāk ASV štatu. Savas angļu sarunvalodas zināšanas jaunieši izmēģināja arī improvizācijas teātra etīžu laikā. Taču visaizraujošākais piedzīvojums bija šausmu filmas uzņemšana. Viens no biedējošākajiem uzdevumiem tika Dārijai Semjonovai, kurai tumšajās jauniešu centra telpās, neskatoties uz pārējo dalībnieku sagatavotajiem biedējošajiem pārsteigumiem, vajadzēja atrast piecas dažādās vietās noslēptas cepures.
Jauniešu centrā pavadītā nakts izrādījās tik aizraujoša, ka “Nakts murgu” dalībnieki gulēt devās ap četriem no rīta un vēl ilgi apspriedīs neparasto piedzīvojumu.

vadi

Veiksmes prognoze


.