1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
18-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Viļakā ar futbola turnīru piemin Aini Šaicānu

 

12.aprīlī Viļakas sporta hallē notika piemiņas turnīrs Ainim Šaicānam.

Ainis Šaicāns bija sporta un sabiedriskais darbinieks, muzikants, arī brīnišķīgs treneris un labs ģimenes tēvs. Viņa piemiņai jau ceturto gadu Viļakā notiek turnīrs futbolā. Aiņa trenētie futbolisti vairākās paaudzēs guvuši augstus panākumus dažāda ranga sacensībās, un nu citi treneri turpina viņa iesākto ceļu. Turnīrs notika tieši Aiņa Šaicāna dzimšanas dienā - 12.aprīlī, un uz to ieradās Balvu, Gulbenes un Viļakas jaunie futbolisti. Atklājot pasākumu, Aiņa māsa Maruta Brokāne, vēlot visiem veiksmi un cīņassparu, piebilda, ka kopš mazām dienām  brāli atceras, spēlējot futbolu. Šī spēle Ainim bijusi sirdslieta visa mūža garumā. Balvu Sporta skolas jauno futbolistu treneris Jurģis Vilciņš  savu treneri Aini atceras jau kopš bērnības. “Arī Ainis pielicis  savu roku pie tā, ka es pašlaik trenēju jaunos futbolistus. Viņš iemācīja mīlēt šo spēli, un mani futbols tā aizrāva, ka gan pats vēl spēlēju, gan trenēju skolēnus. Darbā ar bērniem jāatrod katram sava pieeja,” uzsvēra Jurģis. Gulbenes komandas treneris Kaspars Usāns atzina, ka Ainis bijis labs piemērs ikvienam futbolistam. Šo turnīru viņš vērtēja kā skaistu noslēgumu ziemas sezonas spēlēm telpās. Viļakas komandas treneris Ivars Kļaviņš smej, ka viņam ar futbolu saistīta teju visa dzīve. “Es pat paspēju ar Aini būt vienā komandā. Tiesa, toreiz nosēdēju rezervistos. Tad es Viļakas komandā aktīvi spēlēju pret Aiņa trenēto komandu. Viņš izaudzinājis daudzus labus spēlētājus un trenerus,” teica Ivars Kļaviņš. Viņš piebilda, ka trenēt bērnus ir vienkārši, tikai šī spēle jāmīl pašam. Uzvarētāji saņēma diplomus, saldās balvas, kausus, kā arī varēja cienāties ar garšīgu torti. Noslēgumā tuvinieki kopā ar sacensību organizatoriem un treneriem devās uz Miera kapiem nolikt ziedus uz Aiņa Šaicāna kapu kopiņas.


Atklāšanas parādē. Balvu Sporta centra komandā  (priekšplānā no labās) spēlēja Reinis Pulčs, Markuss Gagars, Dans Kristiāns Kupčs, Rainers Usāns-Čips,  labākais uzbrucējs - Raits Markuss, vārtsargi - Alens Kuzņecovs un Danils Aleksejevs. Balvu komanda izcīnīja 2.vietu.


Klausa uz vārda. Spēļu tiesnesis Ervīns Veļķers savulaik bijis Aiņa Šaicāna audzēknis, un arī viņam par savu futbola  skolotāju ir tikai labākās atmiņas.  


Uzvar Gulbenes Sporta skolas komanda. Treneris Kaspars Usāns ir balvenietis, bet strādāt brauc uz Gulbenes novadu. Viņa trenētie zēni šoreiz bija pārāki par Balvu un Viļakas spēlētājiem, un Aiņa Šaicāna piemiņas kausu nopelnīja godam.


Spēles moments. Sīva cīņa izvērtās Gulbenei pret Balviem. Gulbeniešu vārtus labi sargāja Rinalds Kalniņš. Viņš ieguva arī labākā vārtsarga kausu.


Spēle beigusies - sasveicinies ar pretinieku! Kaut spēlē pret gulbeniešiem piedzīvots zaudējums, Viļakas spēlētāji Georgs Dubkovs, Ernests Bukšs, Raivis Augustāns, Endijs Pumpa, Alens Borisovs un Viktors Borisovs laukumā cīnījās godam.


Cienā ar torti. Viļakas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas direktora vietniece izglītības jomā Inese Petrova un Balvu futbolistu treneris Jurģis Vilciņš mazos spēlētājus cienāja ar garšīgu torti un veselīgiem dzērieniem.


Apbalvo labāko aizsargu. Šo titulu izcīnīja Viļakas komandas spēlētājs Georgs Dubkovs. Kausu viņam pasniedza Aiņa Šaicāna māsa Maruta Brokāne (no labās) un Aiņa sieva Irēna Šaicāne.


Gulst ziedi uz kapu kopiņas. Guli, Aini, mierīgs. Tavējie ir ar tevi. Gan tava ģimene, gan futbola, gan mūzikas draugi nolika ziedus Miera kapos uz kapu kopiņas. Uz pieminekļa attēlā iegravēts Ainis ar akordeonu, bet līdzās kopiņai -kauss ar futbola bumbu.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.