1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Ginta, Gunda, Gunta

Muzikālajā kafejnīcā iet jestri

 

Sestdien Viļakas kultūras namā jau astoto reizi muzikālajā kafejnīcā “Pie Ellas” tikās dziesmu draugi, kas viens otru pārsteidza ar erudīciju un atraktivitāti. Pasākuma vadītāja Ineta Lindenberga, uzrunājot klātesošos, uzsvēra, ka kafejnīcā pulcējās tie, kuriem dziesma ir sirdslieta, kuriem dziesma ir darba ikdiena.


Īpašs gads. Ineta Lindenberga atgādināja, ka šis gads ir īpašs, kad mēs svinam valsts simtgadi, kad Latvijas tauta sanāks kopā lielajos Dziesmu un deju svētkos. “Šādās tikšanās reizēs godā ceļam tautasdziesmu, kas ir tautas kods. Tautasdziesmu gribas salīdzināt ar baltu linu kreklu. Gribas salīdzināt to ar smaržu un gaismu, ko var sajust, Latvijas saulei lecot pāri Latvijas ziedošām pļavām. Lai skan tautasdziesmas un ziņģes mūsu muzikālajā kafejnīcā “Pie Ellas”,” viņa vēlēja.


Godam iztur visus pārbaudījumus. Borisovas kolektīva “Atvasara” dziedātāji apgalvo, ka viņiem nekas nav šķērslis. To viņi apliecināja arī dziesmu aplī, kad katram kolektīvam nācās dziedāt dziesmas, kurās ir konkrēti vārdi, piemēram, ‘sieva’, ‘meita’, ‘brūte’.


Romantiskas dāmas. Baltinavas sieviešu vokālais ansamblis Marijas Bukšas vadībā apliecināja, ka vienmēr nāk un iet ar pozitīvām emocijām.


Ciemiņi. Liepnas sieviešu vokālais ansamblis “Noskaņa”, kuru stūrē Lilita Spirka, moto ir: “Ar dziesmu iet visur!”


Kubuliešu izpildījumā. Vai, redzot zīmējumu, atpazīsiet dziesmu?


Vienmēr formā. Sieviešu vokālais ansamblis “Melodija” no Medņevas Initas Raginskas vadībā pierādīja, ka ir gatavas izpildīt jebkuru dziesmu.


Atklāj noslēpumu. Viļakas sieviešu vokālā ansambļa “Cansone” (vadītāja Ilona Bukša) dziedātājas ārēji šķiet ieturētas. “Bet patiesībā viņās mutuļo enerģija un radošs darbs,” atklāja Ineta Lindenberga.


Uzstājas novadniece. Patīkamu pārsteigumu skatītājiem sarūpēja novadniece Viktorija Agnese Vancāne. Jauniete šobrīd mācās 4.kursā Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskolā un sapņo uzstāties uz pasaulslavenām skatuvēm, piemēram, opernamā “La Scala”.    


Gatavi uz visu. Kubulu vokālais ansamblis Anastasijas Ločmeles vadībā kārtējo reizi apliecināja, ka ir gatavi ielaisties dažādās avantūrās. Arī viņu vizualizētā dziesma izpelnījās smieklus un aplausus.



Izsvilpo melodiju. Katram kolektīva pārstāvim, tostarp Venerandai Mednei no “Atvasaras”, nācās izsvilpot trīs melodijas, kas pārējiem bija jāatpazīst. Gāja jautri!

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.