1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Mirta, Ziedīte

Rakstos

Var iesniegt precizēšanas pieprasījumus

Līdz 3.aprīlim lauksaimniekiem ir iespējams iesniegt lauku bloku un ainavas elementu precizēšanu šī gada vienotā iesnieguma sezonai.

LAD informē, ka to iespējams izdarīt caur elektronisko pieteikšanās sistēmu. Precizēšanas pieprasījums jāiesniedz, ja vēlas iekļaut lauku blokā jau sakoptu platību vai arī no bloka izņemt neapsaimniekotu platību, ja ir nepieciešamība pievienot jaunus ainavas elementus, piemēram, koku vai krūmu pudurus, akmeņu kaudzes, dīķus un tamlīdzīgi.
Jāzina un jāatceras, ka uz lauka bloka precizēšanas iesniegšanas brīdi platībai jābūt sakoptai (lai nav krūmu, celmu, kūlas). Kā atgādina lauku konsultanti, platību apsekos dabā un, ja tā nebūs sakopta, to neiekļaus lauku blokā un šogad vairs atkārtoti arī neapsekos.
Pārliecināties par savām apsaimniekotajām platībām var LAD ģeogrāfiskajā informācijas sistēmā, kur apkopota informācija par lauksaimniecībā izmantojamo zemi un ainavas elementiem lauku blokos. Lauku bloku - precizēšanas pieprasījumā ir iespēja izveidot lauksaimnieka bloku – nošķirt savu apsaimniekoto platību no kaimiņu apsaimniekotajām platībām.
Precizēšanas pieprasījuma iesniegšana, protams, nav pieteikšanās uz atbalstu. Lai pieteiktos platību maksājumiem, būs jāiesniedz vienotais iesniegums šim gadam.

vadi

Veiksmes prognoze


.