1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Agija, Aldonis

Ezerā izurbj vismaz pusotru tūkstoti āliņģu

 

Brīvdienās uz Balvu ezera kāpa divpadsmit makšķernieku komandas no Latvijas, tostarp trīs - no Lietuvas, lai sacenstos Latvijas čempionāta zemledus makšķerēšanā 1.kārtā. Sportisti taujāti, cik āliņģus jāizurbj vienā sacensību dienā, atklāja, ka vairāk nekā desmit. Tas nozīmē, ka sestdien un svētdien Balvu ezerā tapa vismaz pusotrs tūkstotis caurumu.

Lepojas ar savējiem. Uzņēmums un veikals “Liarps” makšķerniekus atbalsta jau vairāk nekā 10 gadus. Uzņēmējs Artūrs Penners priecājās, ka pirmajā sacensību dienā “Liarps” ierindojās pirmajā vietā: “Vairāk nekā pusei mūsu komandas makšķerniekiem ir pasaules čempionātu pieredze. Nekādi vārguļi neesam! Makšķerniekus atbalstām, jo esam sava novada patrioti. Tāpat svarīgs faktors ir Ērika Tuča iniciatīva un organizatoriskās spējas. Katru gadu rezultāti ir kāpināti, sākot no 8.vietas līdz godalgotajām.”

Normunds Grabovskis.  Profesionāls makšķernieks, TV raidījumu par makšķerēšanu veidotājs, firmas “SALMO” un vairāku starptautisku žurnālu eksperts uzsvēra, ka Balvi ir viņa dzīves neatņemama sastāvdaļa: “Viss ir ļoti labi. Ir tikai jācopē! Labs piemērs ir alūksnieši, kuri startē tikai otro gadu un parāda izcilu rezultātu. Latvijas čempionāts ir atvērts visiem! Makšķerēšana, pirmkārt, ļauj līdzsvarot savu iekšējo pasauli. Otrkārt, aizbēgt no sievas. Treškārt, ir iemesls lieku dienu aizbraukt no darba. Kā nu ne – tas ir Latvijas čempionāts!”

Ēriks Tučs. Sacensību organizators un “Liarps” komandas pārstāvis zināja teikt, ka zonu sadalīšanai bija nepieciešami gandrīz 7 kilometri striķu.

Uzvarētāji. Pirmo vietu Balvos izcīnīja alūksnieši, aiz sevis atstājot balveniešus un komandu “Pancija”. Uzvarētāju komandas kapteinis Jānis Skulte sprieda, ka laika apstākļi bijuši pasmagi. “Kā mums izdevās uzvarēt? Jau piektdien rūpīgi izpētījām visu ezeru,” viņš paskaidroja.

Krišjānis Lisovskis. Rīdzinieks, lūgts atklāt, kā iemanījies kļūt par Balvu komandas biedru, paskaidroja, ka pirms 5-6 gadiem startējis ar savu komandu: “Tā pajuka, un pirms gada Ēriks Tučs piedāvāja pāriet pie balveniešiem. Pirmkārt, šajā komandā jau startēja brālis Kārlis Goldmans. Otrkārt, “Liarpā” ir spēcīgi sportisti, tāpēc tā ir perspektīva blice.”

Kārlis Goldmans. Jelgavnieks Balvu komandā nokļuva pēc balvenieša Artūra Baltā uzaicinājuma. Kārlis ir pārliecināts, ka Balvu ezers ir ļoti pateicīgs sportiskām aktivitātēm: “Šeit ir ļoti daudz mazo zivtiņu, tāpēc pat pāris grami ir svarīgi.”

Aldis Voits. Balvenietis uzskata, ka Balvos zivju pietiek. Ja pirmajā dienā viņš noķēra 970 gramus un ierindojās 8.vietā, tad otrajā – divtik vairāk, tādējādi kļūstot par “B” sektora uzvarētāju.

Arturs Baltais. Viņš uzskata, ka, neskatoties uz to, ka bija jāsēž peļķēs, sacensības izdevās. “Ezerā dziļums vienāds, tāpēc apstākļi ir līdzvērtīgi,” paskaidroja balvenietis, kurš šobrīd strādā Rīgā.

Dāmas konkurē ar vīriem. Balvos startēja divas dāmas, tostarp jelgavniece Māra Ķeņģe, kura startēja Dobeles komandā. Viņa atzina, ka laika apstākļi bija sarežģīti, jo uz ledus atradās ūdens: “Tiesa, Balvu ezerā zivis ir, bet, lai tās noķertu, vajadzēja daudz strādāt.” Māra sprieda, ka makšķerēšana ir atpūta. “Protams, neizpaliek arī sportiskais azarts,” viņa piebilda.

Balvenieši paliek otrie. Jau pēc divām nedēļām mūsu komanda dosies uz Limbažiem, kur notiks čempionāta otrā kārta. Ne asakas!

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.