1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
18-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Lai nepiedzīvo Titānika likteni!

 

 

Sestdien pa sveču izgaismotu celiņu Bērzpils vidusskolas Krišjāņu filiālē lepni ienāca bijušie un esošie skolas absolventi, pedagogi un darbinieki, kā arī ciemiņi, lai nosvinētu Krišjāņu skolas 105.dzimšanas dienu. Izglītības iestādes vadītāja Ilona Stepāne atzina, ka vienmēr, satiekot absolventus, ir prieks redzēt, kā viņi mainījušies, kļuvuši vēl viedāki.

Taujāta, kā vērtē Izglītības ministrijas ieceres par skolu optimizāciju Latvijā, I.Stepāne uzsvēra, ka mēs karojam ar sekām, neskatoties uz cēloņiem. Kādi, viņasprāt, ir cēloņi? “Nav domāts par vienmērīgu Latvijas teritorijas attīstību. Tādējādi Pierīgā ir klases A, B, C, D, E, bet lauki – tukši. Par to jādomā un jāglābj, kas vēl glābjams,” paskaidroja Bērzpils vidusskolas Krišjāņu filiāles direktore. Viņa uzskata, ka nepieciešamas valsts dotācijas uzņēmumiem, kuri strādā laukos, piebilstot: “Ja būs darbavietas, būs cilvēki, būs bērni, būs skolas.”


Mudina aizmirst problēmas. Bērzpils vidusskolas Krišjāņu filiāles direktore Ilona Stepāne, atklājot pasākumu, mudināja aizmirst problēmas un atkal justies tāpat, kā tolaik skolas laikā - tikpat bezrūpīgiem, tikpat priecīgiem un tikpat laimīgiem. Ne sliktāk kā viesmākslinieki. Krišjāņu puses ļaudis, tostarp meiteņu vokālais ansamblis (foto), pierādīja, ka spēj noorganizēt kvalitatīvu pasākumu, iztiekot bez viesmāksliniekiem. Šobrīd skolā mācās 23 audzēkņi.


Ne sliktāk kā viesmākslinieki. Krišjāņu puses ļaudis, tostarp meiteņu vokālais ansamblis (foto), pierādīja, ka spēj noorganizēt kvalitatīvu pasākumu, iztiekot bez viesmāksliniekiem. Šobrīd skolā mācās 23 audzēkņi.


Pasniedz Atzinības rakstus. Balvu novada vadības, Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes vārdā Terēza Čudarkina un Ilona Naļivaiko pedagogiem un skolas darbiniekiem pasniedza Atzinības rakstus. “Vēlam jums, lai skola ir tā vieta, kas vienmēr ir un būs jūsu sirdīs,” teica T.Čudarkina (foto no kreisās).


Dāmas rullē! Sieviešu deju kolektīvs, kurā dejo arī Bērzpils vidusskolas Krišjāņu filiāles direktore Ilona Stepāne, apliecināja, ka Krišjāņos viss notiek – dzīvesprieks nekur nav zudis!  


Sveiciens no pašdarbniekiem. Krišjāņu kultūras dzīves organizatore Inese Kalniņa klātesošos sveica pašdarbnieku vārdā. “105 gadi – tas ir daudz vai maz? Zvaigznes dzīvē tas ir maz, jo tā nav sākusi ne iesildīties, ne iekvēloties. Taču puķes dzīvē tas ir neiespējami. Bet kas ir skola - vairāk puķe vai vairāk zvaigzne? Varbūt abas, jo gan puķei, gan zvaigznei vajag vienu un to pašu - profesionālu vadītāju, mērķa izjūtu un cilvēkus, kuri to atbalsta. Turpiniet tāpat kā zvaigzne un puķe starot starp ikdienišķo un mūžīgo,” vēlēja I.Kalniņa.


Pieceļas, kas no Krampiņām! Klātesošie pasākuma laikā izstaigāja taciņas un celiņus no 13 Krišjāņu ciemiem līdz skolai, veldzējoties atmiņās. Foto – absolventi no Krampiņām.


Neizpaliek dāvanas. Krišjāņu pagasta pārvaldes vadītājs Jāzeps Ludboržs atgādināja, ka skola ir vecāka par Latvijas valsti: “Lai arī neesmu šīs skolas absolvents, esmu kļuvis par savējo.”


Aizrauj ar dziesmu. Sintija skatītājus pārsteidza, ne tikai uzstājoties kopā ar Laimas kapelu, bet arī kā soliste, jestri un emocionāli nodziedot dziesmu “Hei, palaiž garām!”.


Atnāk uz mājām. Iveta Socka-Puikāne, kura Krišjāņu filiāles struktūrvienību vadīja no 2015. līdz 2017.gadam, atzina, ka ir atnākusi uz savām mājām. “Tikai piecus savas dzīves gadus neesmu bijusi šeit,” paskaidroja Iveta. Viņa skolu salīdzināja ar kruīza kuģi vēlot, lai tā nenogrimst kā Titāniks...


Visi ceļi ved uz skolu. Lienīte un Sprīdītis pierādīja, ka otras līdzīgas debespuses kā Krišjāņos nav nekur citur pasaulē. 

 

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.