1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Ginta, Gunda, Gunta

Sporta nedēļa priecē arī Tilžas bērnus

29.septembrī ar sportiskām aktivitātēm Tilžā noslēdzās Eiropas Sporta nedēļa, kas Latvijā jau trešo gadu pēc kārtas notika no 23. līdz 30.septembrim.   

Tilžas pagasta sporta darba organizators Jānis Melnis pastāsta, ka aizvadītā nedēļa bijusi piepildīta dažādiem pasākumiem. “Pirmdien mums bija skrējēju diena, kur dalībnieki no pirmsskolas vecuma līdz pieaugušajiem startēja piecās dažādās distancēs. Īsākā bija 300 metri, garākā - 3 kilometri. Otrdien aizvadījām florbola dienu, piedalījās trīs komandas, un uzvarēja pagasta iedzīvotāju komanda. Tad sekoja strītbola diena, kurā uzvarētāja laurus plūca Tilžas vidusskolas komanda. Ceturtdien sešas komandas sacentās pludmales volejbolā. Šodien bija plānota ģimeņu diena, bet laukos cilvēki saulainā laikā darbojas dārzos, jo pēc lietavām raža ir svarīgāka. Tāpēc šodienas aktivitātēs piedalās Tilžas internātpamatskolas un Tilžas vidusskolas 1.-4.klašu skolēni,” stāsta Jānis Melnis. Viņam palīgā tiesāt sacensības atnākusi ģimene, kura arī ir sportiskā noskaņojumā. Pēc stundām pļaviņā aiz vidusskolas saskrēja bērni, un jautrās atrakcijas varēja sākties. Noslēgumā organizatori apkopoja rezultātus, lai uzzinātu uzvarētājus, kuri saņems saldās balvas.

Met bumbiņu no spaiņa spainī. Skolotāja Ingrīda Ozoliņa  uz sporta aktivitātēm atnākusi ar 1.klases audzēkņiem.  Uz starta līnijas stājās Marija Logina, un viņai veicās iemest bumbiņu tieši spainī, par ko priecājās visa klase.

Kurš stiprāks? Skolēniem patika sacensties ne tikai organizatoru izvēlētajās disciplīnās, bet izmēģināt spēkus arī citviet, piemēram, kurš ilgāk noturēsies pie stieņa - Līga, Lauma vai Ralfs?

Piedalās badmintona volānu mešanā mērķī. Otrās klases skolnieces Līva Pavlova (priekšplānā no kreisās) un Līga Normante kopā ar klasesbiedriem sacentās badmintona volānu mešanā mērķī. Meitenes atzina, ka patīk sacensības un gribas uzvarēt.

Uzvara rokās! Sacenšoties visās piecās aktivitātēs, labākos rezultātus kopvērtējumā uzrādīja Tilžas vidusskolas 4.klases skolēni.  

Krāsainais prieks. Visjautrākās un skaļākās emocijas šajā dienā valdīja pie daudzo krāsaino bumbiņu pārnešanas no viena apļa uz otru. Trešās klases komanda  bija izdomas bagāta - viena no meitenēm tās salika šallē, un tā visi uzdevumu paveica ātrāk. “Bija jautri!” atzina komandas dalībnieces Samanta Normante un Amanda Avotiņa.

Pakava mešana. Grūts uzdevums bija pakava mešanā. To vajadzēja uzmest uz zemē iedzīta mietiņa jeb pa to trāpīt. Lai skolēni saprastu, kā veicams šis uzdevums, palīgā nāca sporta skolotājs Aivars Rancāns. Mārtiņš Melnis, kurš tiesāja sacensības, smēja, ka smago pakavu no mērķa var novirzīt pat vējš.

Apkopo rezultātus. Sacensību organizators Jānis Melnis kopā ar dēliem Artūru un Mārtiņu izvērtēja, kura klase būs uzvarējusi un tiks pie saldajām balvām.

Mācīsies par ielu vingrotāju. Pievilkties pie stieņa izmēģināja Aleksandrs Dulmanis no 2.klases. “Man skolā  patīk basketbols, futbols, bet šodien arī pievilkties pie stieņa,” teica Aleksandrs.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.