1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Ginta, Gunda, Gunta

Vecais Jaunais gads Balvos

 

Pagājušajā sestdienā Balvu muižas aktu zālē krievu biedrības “Razdoļje” organizētajā koncertā nebija kur ābolam nokrist. Pasākuma vadītāja Svetlana Romanovska neslēpa, ka ir vieglā un patīkamā šokā, redzot tik daudz skatītāju. Tāpat viņa atgādināja, ka Vecā Jaunā gada svētkus Balvos atzīmē jau divpadsmito reizi: “Grūti pat iedomāties, kas notiks 13.reizē!?”   


Uzstāsies savējie. Krievu kultūras biedrības “Razdoļje” vadītāja Svetlana Pavlovska informēja, ka šogad objektīvu iemeslu dēļ neieradās mākslinieki no Opočkas pilsētas (Krievijas Federācija). “Nekas, atbrauks citreiz,” viņa solīja.


Pārsteidz skatītājus. Žīguru dejotājas pārsteidza gan ar dejām, gan ar stāstu, kāpēc neuzstājas kā Žīguru kultūras nama krievu dziesmu ansamblis “Ivuški”: “Tāpēc, ka mūsu garmonists (muzikants – no aut.) kļuvis par tēti, turklāt viņam jau būs 64 gadi. Vīrieši, jums ir par ko padomāt!”


Gatavi uz visu! Pasākuma vadītāja Svetlana Pavlovska veiksmīgi iesaistīja skatītājus dažādās aktivitātēs. Piemēram, zālē sēdošos viņa izkustināja, aicinot piecelties tos, kuri uz pasākumu atnākuši biksēs, pēc tam – kleitās utt.  


Min mīklas. Kā jau svētkos ierasts, neizpalika arī mīklu minēšana. Našķi par atminēto mīklu saņēma arī sešgadīgā Renāte. Viņa atklāja, ka mīklu atminēt palīdzējusi vecmamma Svetlana.


Nopelna visskaļākās ovācijas. Krievu kultūras biedrības ansamblis “Razdoļje” skatītājus priecēja ar krievu melodiskajām dziesmām. Jāpiebilst, ka skatītāji labprāt dziedāja kopā ar mūspusē pazīstamajām pašdarbniecēm.


Kāds būs jaunais gads? Lai noskaidrotu, kāds būs 2017.gads, skatītāji izvilka no maisa dažādus priekšmetus, pēc tam tulkojot to nozīmi. Piemēram, Velta Brokāne, kura pārstāv Mežāžu zīmi, no maisa izvilka lelli. “Tātad Mežāžiem gaidāms pieaugums ģimenē,” smējās skatītāji. Velta jautāta, kā vērtē šo prognozi, pastāstīja, ka viņai ir viens bērns un trīs mazbērni. “Labāk nerakstiet, bet viena mazmeitiņa šogad beidz augstskolu. Viss var gadīties,” jokojot sprieda V.Brokāne.


Būs daudz jāstrādā. Rīgas Valsts tehnikuma Balvu filiāles 2.kursa students Ņikita Petrovs cītīgi palīdzēja vadīt svētku svinīgo koncertu. “Lai gūtu panākumus – jāstrādā,” apstiprināja arī Svetlana Pavlovska. Zīmīgi, ka Ņikitu, kurš pēc horoskopa ir Vērsis, nākamgad, kā izzīlēja pasākumā, visu gadu gaida bezgalīgs darbs.


Jestrs dancis. Pansionāta “Balvi” dejotājas apliecināja, ka pansionātā strādā visugunīgākās dāmas. Kā nu ne, ja viņu vidū čigāndeju dejoja arī pansionāta direktore Jana Komane (foto – no labās).


Kā Ziemassvētku vecītis. Ivans Baranovs visiem zālē esošajiem bērniem pasniedza saldumu paciņas. Viņš klātesošos sveica svētkos un vēlēja mieru ģimenēs.


Dāvanā - pīrāgs. Žīguriete Svetlana Romāne uz Balviem atveda pīrāgu, kas, kā viņa paskaidroja, ir cienasts pie tējas biedrībai “Razdoļje”. Jāpiebilst, ka pasākuma laikā neizpalika ‘paldies’ vārdi, kā arī citu dāvanu pasniegšana, tostarp no Saeimas deputāta Ivana Ribakova.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.