1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
26-04-2024
Vārdadienas šodien: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Rakstos

Piedalās Eiropas jauniešu dienās

Maijā deviņi Viļakas Valsts ģimnāzijas (VVĢ) skolēni un divi skolotāji piedalījās Eiropas Jauniešu dienās 7.lielākajā Somijas pilsētā Jyväskylä. Viņi apmeklēja Viitaniemi skolu, kur iepazinās ar Somijas izglītības sistēmu, kultūru, dabu un izbaudīja šīs ziemeļu valsts atpūtas paradumus. Viļakas skolēni un skolotāji dzīvoja ģimenēs, iepazīstot šīs valsts dzīves ikdienu, ēšanas paradumus un savstarpējās attiecības ģimenē.
Vācu, latviešu un somu skolēni dažādos veidos prezentēja sevi, savas skolas, pilsētas un valstis. VVĢ skolēni piedāvāja prezentāciju par skolu, rādīja video par dzīvi Viļakā, pastāstīja, ar ko lepojas Latvija, kā arī nodziedāja dziesmu latviešu valodā Raineldas Zondakas ģitārspēles pavadījumā. Pēc jautrajām iepazīšanās aktivitātēm skolēni apmeklēja mācību stundas un pēc pusdienām devās trīs stundu ekskursijā iepazīt pilsētu un tās vēsturi.
Nākamajā dienā Eiropas dienu dalībnieki piedalījās dažādās izglītojošās un izklaidējošās aktivitātēs - mācījās cept karēlijas pīrāgus ar rīsu pildījumu, apmeklēja mācību stundas, bet skolotāji apskatīja Jyväskyläs jaunuzcelto universitātes ēku un iepazina augstākās izglītības iespējas šajā augstskolā. Pēc pusdienām visa Eiropas dienu saime devās vienreizīgi brīnišķīgā izbraucienā ar laivām uz atpūtas vietu pussalā, kur viesus gaidīja pankūku cepšana, atpūta saunā un peldēšanās ezerā.
Nedēļas vidū visi dalībnieki devās uz Huhtaharju pamatskolu, kas darbu uzsākusi šogad un ir modernākā visā pilsētā. Tajā radītas ideālas mācību un atpūtas iespējas gan skolēniem, gan skolotājiem. Pēcpusdienā skolēni pārbaudīja savu fizisko sagatavotību “Laajavuori” piedzīvojumu parkā, pieveicot dažādas grūtības izaicinājumu trases.
Ceturtdiena bija zaļā diena, kurā dalībnieki devās pa 3km garo dabas taku “Nyrola”, iepazīstot Somijas dabu. Pēcpusdienā visi apmeklēja Mākslas muzeju un piedalījās mākslas darbnīcā, bet vēlāk apmeklēja Dabas muzeju un apskates platformu.
Arī piektdiena bija notikumiem bagāta – viļacēni, darbojoties mākslas darbnīcā, centās saprast saikni starp matemātiku un mākslu, kā arī veidoja aplikāciju Somijas, Vācijas un Latvijas karogu krāsās, pēc tam mūzikas darbnīcā apguva dažādu instrumentu spēli, bet pēcpusdienā piedalījās “Olimpiskajās spēlēs”, piedaloties dažādās stafetēs. Vakarā visi izpriecājās atvadu ballītē, baudīja somu saunu, tradicionālo somu ēdienu un pavadīja jauku vakaru kopā ar somu ģimenēm.

vadi

Veiksmes prognoze


.