1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
18-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Rakstos

Aicina ievērot ugunsdrošību mežos un purvos

Ar 2.maiju izsludināts meža ugunsnedrošais periods. Teju ik gadu lielākas vai mazākas ugunsnelaimes skar arī īpaši aizsargājamos purvus un mežus. Tāpēc Dabas aizsardzības pārvalde aicina, dodoties dabā atpūsties vai strādāt, ievērot ugunsdrošību un uzmanīgi rīkoties ar uguni. Nekontrolētai un patvaļīgai rīcībai ar uguni mežos un purvos ir postošas sekas, un to nedrīkst pieļaut.
Meža ugunsnedrošā periodā aizliegts kurināt ugunskurus mežos un purvos, izņemot īpaši ierīkotas vietas, kas nepieļauj uguns izplatīšanos ārpus šīs zonas. Arī šādās vietās aizliegts atstāt ugunskurus bez uzraudzības - ugunskura vieta jāatstāj, kad uguns nodzēsta un gruzdēšana pilnīgi beigusies.
Tāpat meža ugunsnedrošajā laikposmā aizliegts nomest mežos un purvos degošus vai gruzdošus sērkociņus un izsmēķus, veikt mežos un purvos spridzināšanas darbus un organizēt šaušanas nodarbības, izņemot atbilstoši ierīkotas vietas. Ar 2.maiju ir spēkā arī ierobežojums purvos un mežos nobraukt no ceļiem ar mehanizētiem transporta līdzekļiem.
Aicinājums visiem, kuri pamanījuši mežā izcēlušos ugunsgrēku, nekavējoties zvanīt uz ārkārtas palīdzības izsaukumu tālruņa numuru “112”.

vadi

Veiksmes prognoze


.