1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
23-04-2024
Vārdadienas šodien: Bārbala, Līksma

Rakstos

Organizē meža sakopšanas talkas

Akciju sabiedrības “Latvijas Valsts meži” Ziemeļlatgales mežsaimniecība sadarbībā ar Valsts meža dienestu un skolu jaunatni organizē meža sakopšanas pavasara talkas. Pirmā talka notiks jau 14.aprīlī, kad Balvu Valsts ģimnāzijas audzēkņi kopā ar Valsts meža dienesta Balvu mežniecības darbiniekiem uzkops Balvu Veco parku. Pasākumu organizēs un vadīs Ziemeļlatgales mežsaimniecības Balvu meža iecirkņa vadītājs Ainis Galvanovskis un meistare Inga Švalbe.
Stacijas skolas audzēkņi vāks atkritumus Sitas mežā. Rugāju vidusskolas EKO pulciņš sakops Lazdogas ezera apkārtni, bet Rugāju novada vidusskolas talcinieki - Kaļņa ezera apkārtni. Mežsaimniecības izpilddirektors Viktors Reblis neslēpa, ka ir vairākas vietas valsts mežos, kur regulāri izgāž sadzīves atkritumus. Izņēmums nav arī Balvu Vecais parks un citas vietas. “Mežos ir plānots uzstādīt videokameras, kas veiks videonovērošanu un fiksēs meža piesārņotājus. Fiksētos materiālus tad varēs iesniegt policijai, lai pārkāpējus varētu saukt pie atbildības,” informē V.Reblis.
Ziemeļlatgales mežsaimniecībai plānoti pasākumi arī sadarbībā ar Eglaines pamatskolu un Baltinavas Kristīgo pamatskolu, bet atvērtā Meža diena, kad stādīs kokus, notiks Žīguros 13.maijā. To vadīs Žīguru meža iecirkņa vadītājs Aldis Zaremba un meža meistare Ingrīda Šīriņa. Mežsaimniecības Kārsavas iecirknī ir jau iestādīts hektārs bērzu.

vadi

Veiksmes prognoze


.