1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Agija, Aldonis

Rakstos

Kailsakņi – drošība dārzam

Izvēloties augļu koku stādmateriālu, drošāk iegādāties kailsakņus, jo šāds augs vienmēr būs audzēts Latvijā, līdz ar to arī dzīvotspējīgāks. Latvijas Stādu audzētāju biedrības valdes priekšsēdētājs Andrejs Vītoliņš uzsver: “Iegādāties kailsakņus, kas vesti no citām valstīm, ir riskanti - to ilgstoša uzglabāšana un transportēšana ir pārlieku sarežģīta. Vietējais stādu audzētājs tos izrok tirdzniecībai bezlapu stāvoklī un tirgo tieši no pierakuma vai lauka.”
Kā kailsakņus iespējams iegādāties itin visus augus, sākot ar ziemcietēm, līdz pat liela auguma kokiem, krūmiem, dižstādiem, augļu kokiem un ogulājiem. Speciālisti māca, ka ābelēm un bumbierēm tas būs ilgāks periods, bet skābajiem un saldajiem ķiršiem, visa veida plūmēm, bet jo sevišķi persikiem un aprikozēm – daudz īsāks. Ogulāju kailsakņu iegādes laiks tikpat kā beidzies, jo pumpuri strauji briest.
Pircējiem pēc kailsakņu stādiem jādodas, apbruņojoties ar mitras kūdras maisu vai maisiem, kuros tūlīt ievieto nopirkto stādu saknes, lai tās neapkalstu.

vadi

Veiksmes prognoze


.