1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Agija, Aldonis

Balvos svin!

Sestdien Balvu Kultūras un atpūtas centrā balvenieši un pilsētas viesi kārtējo reizi apliecināja, ka pilsēta, kurā mēs dzīvojam, mums ir vismīļākā un visskaistākā. Balvu 85.dzimšanas dienā skatītājus priecēja vietējie pašdarbnieki un deju grupa “Buras” no Salaspils.

1Pilsēta pasaulē. Koncertu atklāja valsts karoga krāsās tērpusies studijas “Lote” dalībniece un festivāla “Pa modes pakāpieniem” Top modele Viviāna Bukša, kura izspēlēja etīdi ar Latvijas karti – lakatu, tādējādi uzsverot, ka Latvijā jau 85 gadus atrodas brīnumskaista pilsēta – Balvi!
1Uz skatuves - seniori. Atveroties priekškaram, skatītāji ieraudzīja aptuveni 80 koru un deju kolektīvu seniorus, tostarp rokdarbnieču pulciņa “Mežģis” dalībnieces. Balvos vecumā no 50 līdz 101 gadam ir 2953 iedzīvotāji (kopā deklarēti 7647). Vecākajam balvenietim 27.aprīlī apritēs 102 gadi!
1Karsējmeiteņu deja. Deju studijas “Terpsihora” grupas “Lulū” meitenes varēja pazīt pēc sarkanajiem krekliņiem ar Balvu pilsētas ģerboni – vilku. Šobrīd pilsētas trijās vispārizglītojošajās skolās mācās 1076 skolēni; Rīgas Valsts tehnikuma Balvu filiālē – 62, bet pirmsskolas izglītības iestādēs 329 audzēkņi.
1Pārsteigums. Skatītājiem bija vienreizēja iespēja uz skatuves ieraudzīt ne tikai “Mis un Misters Balvi 2012” uzvarētājus Artūru Buzijanu un Madaru Voiti, bet arī noskatīties vienu no skaistumkonkursa finālistu priekšnesumiem.
1Ciemiņi. Salaspiliešu deju grupas “Buras” gandrīz stundu garais priekšnesums pārsteidza ar līdz šim neredzētiem oriģināliem deju uzvedumiem, nojaucot robežas starp dažādiem mūsdienu deju stiliem – laikmetīgo un show deju, hip hopu, breiku un pat akrobātiskiem elementiem. Tikpat mīļš bija koncerta epilogs, kurā ciemiņi vienbalsīgi teica: “Apsveicam dzimšanas dienā!”
1Salūts. Salūta laikā visi klātesošie vēlreiz pārliecinājās, ka pilsētas moto “Es mīlu savu pilsētu!” nav tukši vārdi.
1Sofija Graudumniece. Balvu pilsētas Goda pilsone Sofija Graudumniece balveniešiem un pilsētas visiem vēlēja, lai Balvos noteikti saglabātos neatliekamās palīdzības slimnīca. “Priecāsimies par mums katru atvēlēto dienu šai saulē,” viņa piebilda.
1Solisti. Jauktais koris “Ezerkrasts” izpildīja “Dvēseles dziesmu”, ko vēl emocionālāku padarīja solisti Māris Zaharovs un Lāsma Kokoreviča.
1Piemin ar klusuma brīdi. Balvu pilsētā vēl pirms nedēļas dzīvoja 30 pilsētas vienaudži... līdz traģēdijai, kurā bojā gāja skolotāji Anna un Grigorijs Kudrjavcevi. Viņus klātesošie pieminēja ar klusuma brīdi. 85-gadnieku reportāžā, kas filmēta pavisam nesen, Kudrjavcevu pāris vēlēja, lai Balvos aug godīga un krietna jaunatne.
1Sveiciens dzimšanas dienā! Svētku dalībniekus pilsētas dzimšanas dienā sveica arī sabiedrībā pazīstami cilvēki, kuri pārstāvēja katrs savu sfēru, piemēram, izglītību – skolotāja Māra Pimanova (foto - labās puses). Viņa vēlēja, lai pēc 10; 15 un 20 gadiem skolēnu skaits ne tikai dubultotos, bet arī trīskāršotos.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.