1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
26-04-2024
Vārdadienas šodien: Alīna, Rūsiņš, Sandris

Rakstos

Izglābj niedrēs iestigušu vīrieti

Otrdien pēc sešiem vakarā Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta glābēji steidzās uz Balvu novada Kubulu pagastu, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, slīka cilvēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka 23 gadus vecs vīrietis bija apmaldījies ezera niedrājā un iestidzis dūņās. Glābēji ar motorlaivas palīdzību vīrieti izvilka no dūņām, nogādāja krastā un nodeva neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem. 
VUGD Balvu daļas komandieris Guntis Magone pastāstīja, ka izsaukums saņemts no cilvēkiem, kuri, atpūšoties ezera krastā, bija izdzirdējuši saucienus pēc palīdzības, taču nav varējuši noteikt konkrētu vietu, no kurienes tie nāk. Glābēji, atbraukuši uz notikuma vietu un saņēmuši aptuvenu norādi, no kurienes dzirdēti kliedzieni, braucot ar motorlaivu, apsekoja ezeru, līdz atrada cietušo, kurš bija iestidzis niedrāja dūņās. Glābēji palīdzēja vīrietim, kurš tobrīd, iespējams, atradās šoka stāvoklī un nespēja paskaidrot, kā tur nokļuvis, izkļūt no dūņām un nogādāja viņu krastā, kur jau gaidīja neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķi.  
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Vītola pastāstīja, ka mediķi izsaukumu saņēma pulksten 18.48. Ieradušies notikuma vietā, viņi konstatēja, ka no dūņām izvilktais vīrietis atradies ūdenī aptuveni pusstundu vai nedaudz ilgāk. Cietušo kratīja drebuļi, drēbes bija slapjas un netīras, taču vīrietis bija pie apziņas. Iespējams, alkohola reibuma dēļ viņš nespēja paskaidrot, kā nokļuvis ūdenī. Lai gan vīrietis par savu veselības stāvokli nesūdzējās, ņemot vērā izraisīto ķermeņa atdzišanu, mediķi nolēma nogādāt cietušo Balvu slimnīcā. 
Savukārt Balvu slimnīcas galvenā ārste Sarmīte Andrukele paskaidroja, ka pacients saņēmis nepieciešamo medicīnisko palīdzību un, tā kā stacionēšana nav bijusi nepieciešama, devies mājās.

vadi

Veiksmes prognoze


.