1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Rakstos

Nodeg septiņas ēkas

21.augustā plkst. 9.45 VUGD Balvu daļas ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Balvu novada Bērzpils pagasta zemnieku saimniecību “Lāčaunieki”, kurā policija savulaik atklāja apjomīgu nelegālo cigarešu ražotni.
Saimniecībā dega septiņas ēkas. Ugunsgrēka dzēšanā piedalījās četras ugunsdzēsēju mašīnu apkalpes – divas no Balvu daļas, viena no Balvu daļas Tilžas posteņa, kā arī viena no Rēzeknes daļas. Ugunsgrēkā dega divas saimniecības ēkas, garāža, galdniecības cehs un divas citas palīgēkas. Liesmas pārmetās arī uz dzīvojamo ēku. Bija aizdegušies pie mājas novietotie dēļi, kas liesmas pārnesa uz tuvumā esošo mežu. Kopējā ugunsgrēka platība bija 583m2. Ugunsnelaimē cilvēki nav cietuši, bet sadega vairāk nekā 10 mājputni, izglābt izdevās tikai divas vistas. Plkst. 14.20 ugunsgrēku likvidēja.
Šoreiz policija kriminālprocesu nav ierosinājusi, un aizdomu par nelegālā biznesa atsākšanu arī nav.
Galvenā versija par ugunsgrēka izcelšanos saistīta ar mājas īpašnieka Jāņa Bondara neuzmanību. Policija kādas iespējamās kriminālās darbības šajā ugunsgrēkā nesaskata, bet saista ar neuzmanību.
Valsts policijas Balvu iecirkņa priekšnieks Dzintars Čerbakovs pastāstīja, ka mājas saimnieks bija iekurinājis krāsniņu, lai žāvētu kokmateriālus, un atstājis to nepieskatītu uz stundu. Šajā laikā liesmas pārmetušās uz visām pārējām ēkām.

vadi

Veiksmes prognoze


.