1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
23-04-2024
Vārdadienas šodien: Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Rakstos

Atļauts nomedīt 250 vilkus

15.jūlijā sākās jaunā - 2015.-2016.gada - vilku medību sezona. Valsts meža dienests ir izdevis rīkojumu, kas atļauj sezonā nomedīt 250 vilkus.
Šis ir sākotnēji noteiktais, lielākais pieļaujamais nomedījamo vilku limits. Valsts meža dienestam ir tiesības limitu palielināt, ja būs uzskaitīti gadījumi par uzbrukumiem lauksaimniecības dzīvniekiem, kad tie tikuši nogalināti vai savainoti.
 Medību sezona ilgst līdz noteiktā nomedīšanas apjoma izmantošanai, bet ne ilgāk kā līdz nākamā gada 31.martam. Iepriekšējā medību sezonā tika nomedīti 267 vilki no atļautajiem 300.
Pēc Valsts meža dienesta Austrumlatgales virsmežniecības sniegtās informācijas virsmežniecības teritorijā nomedīts viens vilks, ko nomedījis Rugāju novada mednieku un makšķernieku kolektīvs  “Mieriņi”, otrs vilks virsmežniecības teritorijā atrasts nobraukts uz ceļa. Vilku nomedījis  mednieks Atis Ozoliņš no Rugāju mednieku kolektīva.
Agrāk nekā parasti - ar 15.jūliju - šogad atļautas arī bebru medības. Mednieki atzīst, ka vasarā medību sākums neko daudz nemaina, bet morāli ētiska nozīme ir tam, ka mainīts bebru medību sākums pavasarī,- tagad pavasarī bebrus atļauts medīt  tikai līdz 15.aprīlim, agrāk to varēja darīt līdz aprīļa beigām. Taču aprīļa beigās bebriem dzimst mazuļi un uz ūdens ir grūti atšķirt, kurš ir bebru tēviņš, kura - mātīte.

vadi

Veiksmes prognoze


.