1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
25-04-2024
Vārdadienas šodien: Alīna, Rūsiņš, Sandris

“Baltajā briedī” aizvadītas motokrosa sacensības

Aizvadītajās brīvdienās, 25. un 26.jūlijā, “Baltā brieža” mototrasē Viļakā notika Latvijas čempionāts motokrosā un Baltijas čempionāta kvadracikliem 3.posms, kurā piedalījās ne tikai pašmāju, Baltijas un pat pasaules vadošie sportisti, bet ar panākumiem startēja arī mūspuses motokrosa pārstāvji. Sacensību otrajā dienā motokrosa cienītāji pirmo reizi vēsturē varēja vērot arī minivelokrosu bērniem, kurā mazie ķipari vecumā līdz pieciem gadiem startēja ar saviem velosipēdiem bez pedāļiem.

Sacensībās neizpalika arī daudzas citas aktivitātes. Līdzjutējiem tika rīkotas autogrāfu sesijas, sniedzot iespēju klātienē tikties un aprunāties ar vadošajiem motokrosa pārstāvjiem. Ikviens līdzjutējs varēja iegādāties arī unikālu fanu atribūtiku fanu veikaliņā, kā arī abas dienas trases malā darbojās fanu telts, kurā sev interesantu nodarbi atrada mazākie motokrosa līdzjutēji. Savukārt pirmās sacensību dienas noslēgumā ikviens varēja pārbaudīt, kuram tad veiklākas kājas, kad deva starta šāvienu nakts ballei.

Lauris Eizāns. Labāko sniegumu no mūspuses sportistiem sacensībās uzrādīja balvenietis Lauris Eizāns, kurš savā kvadraciklu klasē uzvarēja abos braucienos. Godam cīnījās arī Elvis Bartkevičs, Valters Logins un Ivo Benedikts Skabs.

Mums izdevās! Motokross – tās ir ne tikai veselīgas konkurences sacensības, bet arī savstarpēja cieņa trasē un draudzība ārpus tās.

Startē ar blakusvāģiem. Sportisti atzina, ka mototrase Viļakā bija augstā līmenī. Par to pārliecinājās arī blakusvāģu ekipāžas.

Ar kausiem un uzvarētāju šampanieti. Sacensībās Viļakā startēja un ar savu sniegumu priecēja arī pasaules vadošā blakusvāģu ekipāža – Pasaules čempionāta blakusvāģiem līderi Kaspars Stupelis (uz pjedestāla augstākā pakāpiena pa kreisi) un Etjēns Bakss. Latviešu kantētājs Kaspars un nīderlandietis Etjēns Viļakā triumfēja un palika nepārspēti abos sacensību braucienos.

Minivelokross bērniem. Šajās sacensībās katru dalībnieku ar medaļām un kausiem apbalvoja paši Pasaules čempionāta līderi blakusvāģu klasē. Prieks -sportistiem un līdzjutējiem, smaids un gandarījums - mazajiem ķipariem.

Debesīs. Kā motokrosa sacensībās allaž ierasts, arī aizvadītajos motokrosa svētkos Viļakā skatītājiem bija iespēja vērot aizraujošus skatus ar sportistu vadītajiem dzelzs rumakiem.

Lai labi ripo! Sacensību organizators Ēriks Eizāns ne tikai ieguldīja pamatīgu darbu sacensību noorganizēšanai mototrasē un patīkamu atpūtu ārpus tās, bet arī rūpējās par dēla Laura kvadracikla tehnisko veselību.

Ceļā uz panākumiem. Sacensībās Viļakā augstas klases meistaru netrūka. Kvadraciklu klasē startēja arī vadošais Eiropas kvadraciklu klases braucējs, līderis Edgars Meņģelis, kurš 1.braucienā uzvarēja, savukārt otrajā braucienā tehnisku iemeslu dēļ diemžēl izstājās.

Vēl nedaudz, un finišs! Sportisti sacensībās varēja būt pārliecināti – lieku apli nevienam mērot nenāksies!

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.