1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
26-04-2024
Vārdadienas šodien: Alīna, Rūsiņš, Sandris

Rakstos

Aiztur rekordlielu imigrantu skaitu

22.jūlijā robežsargi visā Latvijā par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu aizturēja 23 nelegālos imigrantus un viņu 7 pārvadātājus, kas ir lielākais aizturēto nelikumīgo robežšķērsotāju skaits diennakts laikā. Likumpārkāpumi neizpalika arī mūspusē.

Minētajā dienā pulksten 7.05 rītā robežsargu norīkojums Šķilbēnu robežapsardzības nodaļas apsargājamajā iecirknī atklāja nelikumīgas robežšķērsošanas pazīmes. Nekavējoties tika ieviests ārkārtas situācijas plāns un uzsākta pārkāpēju meklēšana, iesaistot papildspēkus, septiņus dienesta suņus un Aviācijas pārvaldes helikopteru. Jau pulksten 7.25, pēc piecu kilometru pēdu dzīšanas, robežsargi mežā, aptuveni divu kilometru attālumā no valsts robežas, pamanīja un aizturēja septiņus Afganistānas pilsoņus. Paralēli Šķilbēnu pagasta Tribunovas ciema apkaimē aizturēja arī divus Latvijas pilsoņus, kuri atzina, ka veduši personu grupu pāri valsts robežai. Neilgi pēc tam par iespējamo minēto personu pārvietošanu robežsargi aizturēja vēl trīs Latvijas pilsoņus. Pēc aizturēšanas Afganistānas pilsoņi pieprasīja patvērumu Latvijā. Uzsākts kriminālprocess un notiek tālākās procesuālās darbības.
Nepilnu nedēļu iepriekš, 17.jūlijā, Viļakas pārvaldes Punduru robežapsardzības nodaļas robežsargi Baltinavā, Kārsavas ielā, aizturēja vēl sešas personas bez personu apliecinošiem dokumentiem. Pēc aizturēto vārdiem - pieci Indijas un viens Pakistānas pilsonis.
Šogad Latvijā kopumā aizturēti 222 nelegālie imigranti, no kuriem 144 Vjetnamas pilsoņi, un 44 viņu pārvadātāji. Salīdzinājumam: visā 2014.gadā aizturēto bija mazāk – 139 nelegālie imigranti un 19 pārvadātāji.

vadi

Veiksmes prognoze


.