1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
23-04-2024
Vārdadienas šodien: Bārbala, Līksma

Rakstos

“Ja cilvēks ir idiots, tad uz ilgu laiku”

21.janvārī policija saņēma vairākus telefona zvanus no iedzīvotājiem, ka pa Balvu pilsētas ielām kāds automašīnas “Audi 100” vadītājs neadekvāti uzvedas un visas pazīmes liecina, ka viņš pie stūres atrodas dzērumā. Nedaudz vēlāk šis pats autovadītājs Bērzpils ielā pie gājēju pārejas sabojāja ceļa zīmi un gandrīz notrieca arī kādu sievieti. Policijas darbinieki netālu no notikuma vietas – pie Balvu policijas iecirkņa – pārkāpēju nekavējoties aizturēja un nogādāja policijas iecirknī. Izrādījās, ka autovadītājs bija 1992.gadā dzimis Balvu pilsētas iedzīvotājs, kurš pie stūres atradās 2,9 promiļu alkohola reibumā un bez autovadītāja tiesībām. Par notikušo uzsākti divi kriminālprocesi – par automašīnas vadīšanu dzērumā un par tiesas sprieduma nepildīšanu. Tāpat uzsāktas administratīvās lietvedības un jaunieti sauks pie administratīvās atbildības par to, ka pārkāpējs atstāja ceļu satiksmes negadījuma vietu, par notikušo neziņojot policijai. Jaunietim kriminālprocesa ietvaros piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu un nogādāja uz aizturēšanas kameru Rēzeknes policijas iecirknī.
Jāpiebilst, ka iepriekšējā dienā šim pašam jaunietim policija sastādīja administratīvā pārkāpuma protokolu par atrašanos sabiedriskā vietā Balvos uz ielas tādā alkohola reibumā, kas aizskar cilvēku cieņu, un viņu ievietoja atskurbtuvē. Kad nākamās dienas rītā jaunietis no atskurbtuves izgāja ārā, viņš devās nevis uz mājām, bet gan pie sava drauga.  Turpinājumā jaunietis, draugam neko nenojaušot, paņēma viņam piederošo automašīnu un sastrādāja iepriekšminētās nepatikšanas. Turklāt viņš jau iepriekš ne tikai bijis sodīts par transportlīdzekļa vadīšanu dzērumā un viņam ir liegums iegūt autovadītāja tiesības, bet viņš ir arī tas pats jaunietis, kurš pagājušajā gadā ārdījās stāvlaukumā pie Balvu Kultūras un atpūtas centra, kā rezultātā sabojāja citas automašīnas. Tolaik notiekošo fiksēja pilsētā uzstādītā videonovērošanas kamera.
Valsts policijas Balvu iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšniece RITA KRAVALE pateicas iedzīvotājiem, kuri, savlaikus ziņojot par notiekošo, iespējams, izglāba nevainīgu cilvēku dzīvības. Savukārt, ko par tās dienas notikumiem domā iedzīvotāji, domājams, nav gari jāskaidro. Viens no notikušā aculieciniekiem tikai atgādināja pazīstamo teicienu no krievu filmas: “Ja cilvēks ir idiots, tad uz ilgu laiku.”

vadi

Veiksmes prognoze


.