1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Agija, Aldonis

Rakstos

Eiroreģiona “Pleskava-Livonija” dienā Valkā tiekas pārrobežu jaunieši

Ikvienam, kurš vēlas iepazīt jaunas lietas un cilvēkus, ir ļoti daudz iespēju. Viena no šīm iespējām ir dalība pasākumā “Eiroreģiona “Pleskava-Livonija” diena 2014”. Valkā Eiroreģiona “Pleskava-Livonija” Latvijas sekcija kopā ar Valkas novada domi rīkoja pasākumu “Eiroreģiona “Pleksava-Livonija” diena 2014”, kuras mērķis ir iepazīstināt ar kultūras daudzveidību Eiroreģiona teritorijā, kā arī veicināt organizācijas atpazīstamību un pierobežas pašvaldību sadarbību.

Eiroreģions “Pleskava-Livonija” 2012.gada 23.augusta sēdē izveidoja Eiroreģiona Jauniešu sekciju. Tajā  aicināti darboties visi jaunieši, kuriem interesē aktīva līdzdalība sadarbībā starp Latvijas, Igaunijas un Krievijas pierobežas pašvaldību teritoriju jauniešiem.
Eiroreģiona dienas laikā notika jauniešu sekcijas aktivitāte. Katra valsts sevi prezentēja, daloties pieredzē, kā  organizē darbu ar jaunatni savā valstī. Latvijas pieredzi darbā ar jauniešiem prezentēja Eiroreģiona “Pleskava- Livonija” Latvijas jauniešu sekcijas valdes priekšsēdētāja Madara Jeromāne. M.Jeromānes  prezentācijā bija informācija par ikvienu novadu, kas darbojas Eiroreģiona “Pleskava- Livonija” sastāvā. Latvijā visos novados darbojas jaunatnes lietu speciālisti, jauniešu centri, jauniešu NVO. Latvijas jaunieši aktīvi iesaistās starptautiskos projektos Eiropas mērogā, sadarbībā ar pašvaldībām un to iestādēm apgūst struktūrfondu līdzekļus.
Līdzīgu pieredzi stāstīja Igaunijas pārstāve, jo arī viņu pašvaldībās darbojas kāds speciālists darbam ar jauniešiem, koordinē aktivitātes, iesaistās projektos, aktuālākās minot Erasmus+ aktivitātes, kas dod iespēju daudzveidot  jauniešu dzīvi.
Nedaudz atšķirīgāku pieredzi piedāvāja Krievijas Federācijas (KF) pārstāve Marija Hodakova, kas ir pašvaldības darbiniece, jauniešu centra metodiķe. Viņas darbs saistīts ar aktivitāšu organizēšanu pašvaldībā, skolās, jauniešu centrā. Viņas darba organizēšana notiek pēc KF programmām, kas sadalās vairākās jomās. Aktuālākās saistītas ar sportiska un aktīva dzīvesveida popularizēšanu, patriotisko audzināšanu.
Eiroreģiona “Pleskava- Livonija” jauniešu sekcijas dalībnieki vienojās par turpmākā gada aktivitātēm. Ieplānojot trīs aktivitātes, no kurām pirmā notiks Igaunijā, Viljandi pašvaldībā. Pavasarī Eiroreģiona “Pleskava - Livonija” jauniešu sekcijas dalībnieki tiksies Latvijā, vietu  precizēs, un vasarā viesus uzņems Krievijas puse, iespējamā tikšanās vieta ir Pleskavas pilsēta vai apgabals.
Balvu novadu pārstāvēja Andris Čubars - Balvu Valsts ģimnāzijas skolēnu domes prezidents un Topošo līderu dienu jauniešu koordinators. Andris aktīvi darbojās Eiroreģiona jauniešu sekcijas radošajā darbnīcā Valkas Jauniešu domes Jauniešu centra “Mice” telpās. Jauniešu sekcijas novadu koordinatoru sanāksmē kopā ar Igaunijas un Krievijas pārstāvjiem piedalījās Balvu novada koordinatore Gunita Prokofjeva. Pēc sanāksmes oficiālās daļas Balvu novada pārstāvji nodibināja kontaktus ar Pleskavas apgabala pārstāvjiem, kopīgi iepazīstot viesmīlīgo Valku un apmeklējot pašdarbnieku kolektīvu koncertu Valkas kultūras namā.

vadi

Veiksmes prognoze


.