1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Mirta, Ziedīte

Rakstos

Saņems Vītolu fonda stipendijas

Pateicoties 173 ziedotājiem no Latvijas, ASV, Kanādas, Anglijas, Vācijas, Zviedrijas, Austrālijas un Venecuēlas, Vītolu fonds jauno 2014./2015.mācību gadu sāk ar 603 stipendijām spējīgiem, centīgiem, bet maznodrošinātiem jauniešiem.
No Balvu, Baltinavas, Rugāju un Viļakas novadiem stipendiju šogad saņem 41 students, to vidū ir 11 jaunie stipendiāti, kas 1. septembrī uzsāka studijas. No Balvu novada ar stipendijas atbalstu studēt sāk Kristīne Krakope (Aivara Sluča stipendija), Anastasija Raspopova (Andreja Isajeva ģimenes stipendija), Diāna Ņikiforoviča un Māra Keiša (abām jaunietēm ir Asjas un Berndta Everts piemiņas stipendija), Ieva Lauskiniece (Valijas Otlans piemiņas stipendija), Artūrs Koniševs (Draugu stipendija), Laura Gercāne (“Saules Aptiekas” stipendija) un Ilva Aleksandrova (“Kurzemes Granulas” stipendija). No Rugāju novada stipendija pirmo reizi piešķirta Guntim Mosānam (Aivara Sluča stipendija) un Helmutam Mediniekam (arhitekta Egila Taņņa piemiņas stipendija), no Viļakas novada par stipendiātu kļuvis Roberts Veins (Gunāra un Ināras Reiņu stipendija).
Vītolu fonds administrē stipendijas no 1500 EUR līdz 4400 EUR akadēmiskajā gadā. Ar 412 stipendiātiem līgumi tika pagarināti, 191 ir jauns stipendiāts, bet 35 talantīgi jaunieši vēl palikuši kandidātu sarakstā. Pieteikšanās 2015./2016.mācību gada stipendijām sāksies 2015. gada 15.janvārī un ilgs līdz 1.martam. Fondā izskoloti vairāk nekā 1600 studentu.

vadi

Veiksmes prognoze


.